Etusivu / MotoGP / Rossi: ”MotoGP ilman minua? Kuin MM-jalkapallo ilman Italiaa”
Valentino Rossi (46) on esittänyt päällimmäisen joululahjatoiveensa: Yamahalta kilpailukykyinen MotoGP-pyörä kaudelle 2018. Kuva: Yamaha Racing

Rossi: ”MotoGP ilman minua? Kuin MM-jalkapallo ilman Italiaa”

Valentino Rossi on pysynyt tiukasti julkisuudessa MotoGP-kauden jälkeen. Iso kysymys on se, saako Yamaha kehitettyä Rossille mieleisen pyörän ensi kaudeksi ja sitä kautta houkuteltua ”Tohtorin” jatkamaan upeaa uraansa ainakin vielä vuonna 2019.

Totuus on tietenkin se, että Rossi haluaa jatkaa ja kaikki haluavat hänen jatkavan. Megatähden fanikaarti on tunnetusti massiivinen ympäri maailman.

Rossi kiteytti kuvion osuvasti voitettuaan jo kuudennen kerran peräkkäin Monzan rallin.

– MotoGP ilman minua? Kuin MM-jalkapallo ilman Italiaa, Rossi muotoili GPOne-sivustolla.

Moottoriurheilu on Rossin rakkaus ja jalkapallo intohimo.

Moottoriurheilu on Rossin rakkaus ja jalkapallo intohimo. Rossia kirpaisi todella syvältä se, että Ruotsi meni ja tiputti Italian ensi kesänä Venäjällä pelattavasta jalkapallon MM-lopputurnauksesta. Italiassa vallitsi tältä osin viimeksi vastaava maansuru vuonna 1958.

Yamahan M1-pyörää lähdetään kehittämään Sepangin radalla Malesiassa ajettujen yksityistestien jäljiltä pohjana kauden 2016 runkoversio. Moottori on puolestaan luonnollisesti uusinta uutta, eli sen osalta ei tietenkään palata menneisyyteen.

Kauden 2017 pyörän runko oli kaikkea muuta kuin Rossin mieleen.

– Kaikki näkivät, että se ei edustanut potentiaaliamme.

Helmikuussa 39 vuotta täyttävä Rossi päätyi kauden 2017 MM-pisteissä viidenneksi.

– Rehellisesti sanottuna eihän tuo kausi ollut mikään mahtava. Se piti sisällään muutamia hyviä kisoja, mutta kuten sanoin, potentiaalia oli olemassa saavutettuja tuloksia enemmän. Yamahalla on nyt kova paikka kuroa taas tuo ero umpeen, Rossi viittaa Hondan ja Ducatin puoleen.

Katso myös

Vuoden paras GP veti 166 486 katsojaa

Sepangin radalla lokakuussa ajettu Malesian MM-osakilpailu on valittu vuoden 2017 parhaaksi GP:ksi. Valinnan takana ovat …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *