Etusivu / MotoGP / Rossi: ”Marquezin ja Dovizioson valtaisa taistelu on parasta mainosta tälle urheilulle”
Valentino Rossi. Kuva: Yamaha Racing

Rossi: ”Marquezin ja Dovizioson valtaisa taistelu on parasta mainosta tälle urheilulle”

Valentino Rossi, 38, on saavuttanut ja nähnyt pitkän uransa aikana kaiken mahdollisen MotoGP-sarjassa. Konkariinkin tekee silti todella suuren vaikutuksen se upea tapa, jolla Marc Marquez ja Andrea Dovizioso kamppailevat kuninkuusluokan maailmanmestaruudesta.

– Tuo valtaisa taistelu on parasta mainosta ja erittäin hyvä asia tälle urheilulle, hekuttaa Japanin GP:n kolhujen jäljiltä tulevana viikonloppuna ajettavaan Australian kisaviikonloppuun valmistautuva Rossi.

Rossi ei halua julkisuudessa esittää omaa näkemystään mestarisuosikista. Diplomaattinen vastaus epäilemättä Dovizioson puolesta liputtavalta ”Tohtorilta” tulee tässä:

– Se oli iso voitto Doville, Rossi viittaa Japanin kisaan.

– Vielä Aragonissa Marquez vaikutti loistavalta ja Andrea erittäin hyvältä. Mutta tilanne elää ja vaihtelee radalta toiselle. Kaikki on edelleen mahdollista näiden kauden kolmen viimeisen kisan aikana.

Rossin katseet ovat
jo kaudessa 2018

Rossi omaa edellen mahdollisuudet MM-pronssiin, mutta himmeintä selkeästi enemmän häntä kiinnostaa Yamahan M1-pyörän kehitystyö kautta 2018 silmällä pitäen.

– Pyrin tarjoamaan näiden kolmen viimeisen kisaviikonvaihteen aikana mahdollisimman paljon tietoa insinööreillemme siitä, mihin suuntaan ensi kauden pyörää tulee kehittää. Se ei tietenkään silti tarkoita sitä, ettenkö lähtisi jokaiseen kisaan kuten aina ennenkin, eli maksimipisteet mielessäni.

Yamahan tämän kauden suurin ongelma on ollut takarenkaan pidon tuntuva heikkeminen kisojen jälkimmäisellä puoliskolla. Koko kurjuus on kärjistynyt sadekelillä, jossa Rossi ja hänen tallikaverinsa Maverick Vinales ovat tuskailleet koko kauden miltei olemattoman pidon kanssa. Michelinin renkaat toimivat paljon paremmin Hondalla ja Ducatilla.

– Pystymme ajamaan kovan kierroksen aika-ajossa, mutta kisapituuksissa emme enää pärjää. Ja ei muuten pärjää enää Zarcokaan (Johann) kauden 2016 Yamahalla. Tilanteen parantamiseksi on tehty koko ajan työtä, mutta en rehellisesti sanottuna itsekään tiedä, mistä ongelmat johtuvat: rungosta, elektroniikasta vai jostain muusta, Rossi pähkäilee insinöörien kanssa.

Yamahalla tulee kiire saada M1 iskuun, sillä vielä ensi vuoden osalta sopimuksen omaava Rossi on luvannut tehdä päätöksensä uransa jatkosta pitkälti tulevan talvitestikauden jälkeen.

– Jatkan, jos koen pyöräni ja itseni edelleen riittävän kilpailukykyiseksi kamppailemaan voitoista.

Katso myös

Lorenzo avautuu Honda-siirrosta: ”Olen kiitollinen Marquezille”

Marc Marquez olisi halutessaan voinut torpedoida Jorge Lorenzon siirtymisen hänen Honda-tallikaverikseen kausiksi 2019 ja 2020. …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *