Etusivu / MotoGP / Rossi leikkaukseen: sääri- ja pohjeluu murtuivat harjoitusonnettomuudessa
Valentino Rossi. Kuva: Yamaha Racing

Rossi leikkaukseen: sääri- ja pohjeluu murtuivat harjoitusonnettomuudessa

MotoGP-luokan MM-pisteissä parhaillaan neljäntenä oleva ja upealla urallaan jo yhdeksän maailmanmestaruutta saavuttanut Valentino Rossi on kokenut karmean takaiskun. Rossi kaatui torstaina harjoituksissa sillä seurauksella, että hänen hänen oikean jalan sääri- ja pohjeluunsa ovat murtuneet.

Yamaha tiedotti perjantain vastaisena yönä, että Rossilla, 38, on edessä leikkaus niin pian kuin suinkin mahdollista.

Rossi oli loukkaantunut harjoitellessaan enduropyörällä VR46 Academy-kuljettajien kanssa kotikaupunkinsa Tavullian lähistöllä ja hänet oli siirretty Ospedale Civile di Urbino-sairaalaan.

Rossi teloi oikean sääriluunsa myös vuonna 2010 Italian GP:ssä Mugellossa. Silloin hän joutui jäämään sivuun tositoimista kuuden viikon ajaksi.

Rossille loukkaantuminen on jo tämän kauden toinen. Hän kaatui toukokuun lopulla rajusti motocrossipyörällä loukaten rintakehän ja vatsan aluettaan. Hän ajoi kivuista huolimatta sitkeästi seuraavan kisan Mugellossa.

Yhteensä 18 osakilpailun mittaisen kauden viimeinen kolmannes käynnistyy reilun viikon kuluttua, jolloin vuorossa on Rossin varsinaisena kotkisana pidetty San Marinon GP Marco Simoncellin nimeä kantavalla Misanon radalla Italiassa.

Rossilta jäävät näin ollen varmuudella Misanon kisa ja 24. syyskuuta Espanjassa ajettava Aragonin GP väliin.

Aragonin jälkeen vuorossa on perinteinen ja tiivistempoinen, lokakuuhun viikon välein sijoittuva kaukomaiden kiertue Japanissa, Australiassa ja Malesiassa. Kiertue käynnistyy 15. lokakuuta Motegin radalla Japanissa.

Ducatin Andrea Dovizioso johtaa MotoGP-luokan MM-sarjaa 12 osakilpailun jälkeen yhdeksän pisteen erolla Hondan Marc Marqueziin. Yamahan Maverick Vinales on jäänyt Doviziososta 13 ja Rossi 26 pistettä.

Rossin nykyisestä Yamaha-sopimuksesta on vielä ensi vuosi jäljellä. Rossi on aiemmin kertonut, että hän tekee päätöksensä uransa mahdollisesta jatkumisesta kauden 2018 talvitestien jäljiltä.

Katso myös

Lorenzo avautuu Honda-siirrosta: ”Olen kiitollinen Marquezille”

Marc Marquez olisi halutessaan voinut torpedoida Jorge Lorenzon siirtymisen hänen Honda-tallikaverikseen kausiksi 2019 ja 2020. …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *