Etusivu / MotoGP / Rossi ja Vinales tekivät feeniksit – Yamaha nousi tuhkasta yhdessä yössä
Fiilis Yamahan uuteen runkoon on niin hyvä, että Valentino Rossi halusi jatkaa testitöitä suunnitelmista poiketen vielä tänään Kataloniassa. Kuva: Yamaha Racing

Rossi ja Vinales tekivät feeniksit – Yamaha nousi tuhkasta yhdessä yössä

Katalonian GP painui Valentino Rossilta ja Maverick Vinalesilta pahasti penkin alle, mutta maanantaina samalla radalla Feeniks-linnun lailla tuhkasta nousseessa Yamaha-leirissä nähtiin vuorostaan pelkkiä aurinkoisia ilmeitä.

Virallisissa talliyhdistys IRTA:n testeissä käyttöön otetut uudet runkoversiot osoittautuivat siksi toimiviksi, että Yamaha päätti jatkaa vielä tänään Rossin ja Vinalesin toiveesta töitä Mentmolossa KTM:n sekä Aprilian rinnalla.

Kyse on Yamahan osalta siis omasta testijaksosta, joka syö tiimin yhteensä viiden päivän kausikohtaista testikiintiötä, mutta sille nähtiin nyt enemmän kuin perusteltu paikka.

Sarjaa johtava Vinales kiersi 4,6 kilometrin mittaisen radan maanantaina 81 kertaa. Rossille riittii kymmenen kierrosta vähämmän.

– Se oli hyvä päivä, sillä meillä oli monia mielenkiintoisia asioita kokeiltavana. Se oli samalla myös varsin positiivinen päivä, koska meille tarjoutui taas paljon lisää tietoa siitä, mihin suuntaan pyörää pitää kehittää. Fiilis on hyvä, mutta emme ole saaneet vielä kaikkia ongelmia ratkaistua, joten jatkamme töitä tiistaina, Rossi perustelee tiimin yksityistestipäivää, joka oli alunperin määrä ajaa myöhemmin Aragonissa.

Vinales korosti, että maanantain olosuhteet olivat Katalonian helteisellä radalla miltei vastaavat kuin kisapäivänä sunnuntaina, joten siinäkin mielessä kierrosaika 1.44,437 oli kova juttu.

Rossin nopein kierros kulki puolestaan ajassa 1.45,638, joista tänään ja keskiviikkona Montmelossa töitä jatkava KTM:n testikuljettaja Mika Kallio jäi vain vajaat kahdeksan kymmenystä.

– Tuntuma pyörään oli paljon parempi kuin sunnuntaina, ajoin hyvin ja palautin itseluottamukseni YZR-M1:een. Kierrosajat olivat tasaisen hyviä ja fiilis pyörään jopa erittäin hyvä, joten en voi olla muuta kuin todella tyytyväinen tähän, myhäili Vinales.

Radalla nähdään tänään ja keskiviikkona myös Red Bull KTM Ajo-tehdastiimien Moto2- ja Moto3-kuljettajat.

Maverick Vinales. Kuva: Yamaha Racing

Katso myös

Lopettamispäätös saa odottaa – Lorenzo muutti suunnitelmiaan

MotoGP-luokan kolminkertaisella maailmanmestarilla Jorge Lorenzolla on vielä ensi kausi nykyisestä Ducati-sopimuksestaan jäljellä. Lorenzo lupaa, että …

Yksi kommentti

  1. Miksi on alkanut tuntua siltä, että Michelin järjestelee näytöksiä joilla saadaan isoja otsikoita ja ihmetystä lajin ympärille…? Tokihan rungon vaihto muuttaa ajettavuutta, mutta miten mm kärjessä oleva Yamaha kadottaa nopeuden samaan aikaan, kun Honda löytää sen ? Radat on tietenkin erilaisia, kuten Argentiinan kisan alla Crutchlov tokaisi, että täällä olisi hauska ajaa Yamahalla. Toivottavasti olen väärässä ja skitsoilen vaan, kun Espanjan äitien päivänä podiumilla seisoo kolme espanialaista ja Italiassa joka luokassa voittoon ajoi italialainen. Ainoa asia jota en epäile on Ducatin nopeus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *