Etusivu / MotoGP/MotoE / Riittikö Marquezin WhatsApp-viesti Rossille? Se jää nähtäväksi
Marc Marquez ja Valentino Rossi. Kuva: Motogp.com

Riittikö Marquezin WhatsApp-viesti Rossille? Se jää nähtäväksi

MotoGP-sarjaa hallinnoivan Dornan pääjohtaja Carmelo Ezpeleta ja kansainvälisen moottoriliiton FIM:n presidentti Vito Ippolito ovat ilmaiseet syvän huolensa siitä tulenarasta tilanteesta, joka vallitsee Valentino Rossin ja Marc Marquezin välillä Argentiinan GP:n kärhämän jälkeen.

Ezpeleta ja Ippolito pyrkivät parhaansa mukaan rauhoittelemaan kaksikon välistä jännitettä perjantaina käynnistyvän Austinin GP:n alla. Onnistuvatko isot pomot siinä? Toivottavasti, sillä se olisi ehdottomasti kaikkien ja ennen kaikkea upean urheilulajin etu.

Marquez aiheutti Rossin kaatumisen Argentiinan kisassa ja sitä tilannetta on täysin turhaa yrittää edes kaunistella. Rossin tuohtuminen tätä taustaa vasten on täysin ymmärrettävä.

Rossin takaraivossa painavat edelleen myös kauden 2015 tapahtumat, joissa toisena osapuolena oli silloinkin Marquez. Rossi on useaan otteeseen korostanut, että hän ei pysty unohtamaan niitä tapahtumia koskaan. Ne jättivät häneen umpeutumattoman haavan.

Marquez pyrki pyytämään Rossilta anteeksi välittömästi Argentiinan kisan jälkeen. Se ei onnistunut, kun Rossin pitkäaikainen avustaja Alessio ”Uccio” Salucci passitti Marquezin jyrkin sanankääntein tiehensä Yamahan varikkoboxin luota ja tv-kameroiden todistamana.

Yamahan Japanin pääpomoille Uccion käyttäytyminen oli liikaa: kerta vielä jotain vastaavaa, niin näkemiin Uccio Yamahan boxista!

Rossin ja Marquezin välinen tilanne on saanut tältä osin uutta tietoa Austinissa. Marquez näet kertoo lähettäneenä Rossille WhatsApp-viestin tultuaan torjutuksi anteeksipyynnön osalta.

Marquez ei paljasta sanasta sanaan viestin sisältöä, mutta sanoman luonne toki tiedetään.

Marquez oli pyytänyt viestissään Rossilta, että heidän välillään ei syttyisi taas uutta sotaa Argentiinan tapahtumien jälkeen ”tämän MM-sarjan ja tämän urheilun vuoksi”.

Ippolito oli varmasti mielissään tuosta viestistä, mutta käärmeissään siitä, mitä Marquez viime viikolla julkisuuteen totesi. Marquez näet tähdensi, että hän ei tule muuttamaan mitään ajotyylissään Argentiinan tapahtumien jälkeen.

Rossin vilunki vastaus tuli heti perään Instagram-päivityksen muodossa, jossa hän totesi ”vaarallisen kuljettajan tuhonneen vaikean kisan”.

Marquez pitää oman lehdistötilaisuutensa torstaina Austinissa klo 19.30 Suomen aikaa. Rossin vastaavan vuoro on klo 22.30.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:
Rossin avustajalle viimeinen varoitus Yamahalta

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *