Etusivu / MotoGP/MotoE / Ratkaiseeko Rossi myös KTM:n satelliittitiimin kohtalon?
Valentino Rossin iso päätös uran jatkumisesta tai päättymisestä vaikuttaa monitahoisesti MotoGP-luokkaan. Kuva: Yamaha Racing

Ratkaiseeko Rossi myös KTM:n satelliittitiimin kohtalon?

MotoGP-luokassa moni asia nivoutuu Valentino Rossin ympärille. Jopa se, mikä nykyisistä talleista tulee pyörittämään kaudella 2019 Mika Kallion työnantajan KTM:n satelliittitiimiä.

Tässä vaiheessa pidetään jo yleisesti selviönä, että Rossi jatkaa kuninkuusluokassa tallipäällikön roolissa, mikäli hän päättää lopettaa upean uransa ensi kauden jälkeen.

Tällöin pyörien osalta Rossin VR46-tiimillä on olemassa vain ja ainoastaan yksi vaihtoehto, eli Yamaha.

Toteutuessaan se tietäisi samalla sitä, että ranskalaisen Tech 3-tiimin pomon Herve Poncharalin ja Yamahan yhteistyö tulisi tiensä päähän. Se puolestaan avaisi Poncharalille mahdollisuuden diiliin KTM:n kanssa.

– Valentinon tiimin tulosta MotoGP-luokkaan on ollut paljon puhetta. Jos se toteutuu, niin meillä ei ole enää tilaa Yamahan suunnitelmissa. Yamahalla olisi vaikea toimittaa MotoGP-luokkaan kuutta pyörää, Poncharal painottaa italialaismedialle.

– En ole typerä ja tiedän tarkalleen miten nämä kuviot menevät. Ymmärrän, että Rossi olisi tuolloin Yamahan ykkösvaihtoehto. Hän on myös ilmiömäinen sponsorimagneetti ja äärimmäisen tärkeä henkilö tässä sarjassa, Poncharal jatkaa.

Poncharal on jo tietenkin tiedustellut asiaa Yamahalta. Yamaha on kuitenkin sekin pattitilanteessa ennen tulevaa kevättä, jolloin Rossi on luvannut ilmoittaa ratkaisunsa oman uransa osalta.

– Näinkin pitkää yhteistyötä Yamahan ja Tech 3-tiimin välillä ei ole ollut helppoa rakentaa. Tällä hetkellä en tosiaankaan tiedä, voimmeko jatkaa sitä, pyörittelee Poncharal.

Tech 3-pomon tilanne on kieltämättä hankala.

– Ensin minun pitää saada selvyys siitä, onko meillä Yamaha-pyörät käytettävissämme vielä kausilla 2019 ja 2020. Vasta sen jälkeen voin neuvotella sponsori- ja kuljettajakuvioista.

Tech 3 on siis yksi vahva vaihtoehto KTM:n satelliittitiimin taakse. Toinen on belgialainen Marc VDS, jonka yhteistyö Hondan kanssa ei ole sittenkään sujunut täysin toivotulla tavalla.

Marc VDS olisi halunnut pitää Aki Ajon manageroiman Jack Millerin riveissään myös kaudella 2018, mutta Honda suhtautui nuivasti tilanteeseen.

Miller ei tosin sitä ainakaan suuremmin pistä pahakseen. Ducatin Pramac-tiimi avaa railakkaalle aussikuskille täysin uuden mahdollisuuden.

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *