Etusivu / MotoGP/MotoE / Räikkönen ja Rossi tekevät mitä tahtovat – he ovat sen ansainneet!
Kuva: valeyellow46

Räikkönen ja Rossi tekevät mitä tahtovat – he ovat sen ansainneet!

Kimi Räikkösen naapurit Porkkalanniemessä valittivat aikoinaan formulalatähden rakennuttaman motocross-radan aiheuttamasta melusta – turhaan. Nyt sitten jotkut uskalikot ovat menneet ja tehneet saman Valentino Rossin MotoRanchin osalta Tavulliassa – täysin turhaan. Moista uhittelua pidetään Italiassa miltei maanpetturuutena.

Kaikki tietävät, että MotoRanch on yhdeksänkertaisen maailmanmestarin ja Italian yhden kaikkien aikojen tunnetuimman urheilijan toinen koti ja silmäterä.

Tavulliassa ja erityisesti Rossin massiivisessa – virallisessa ja epävirallisessa – fanijoukossa pidetään käsittämattömänä sitä, että megatähden Ranchista valitetaan meluhaittaan vedoten. Ja miksi vasta nyt, kun ”Tohtorin” dirt track-baanaa on ehditty kiertää jo vuosikaudet.

Niin tai näin, Marchen aluhallinnon oli otettava valitus tosissaan ja käsiteltävä se asianmukaisesti.

Tuomarin odotettu ratkaisu oli valittajien kantilta katsottuna kuitenkin jäätävä ja siinä otettiin tyypilliseen italialaiseen tapaan myös tunteet voimakkaasti mukaan.

Kyseinen tuomari antoi ainakin rivien välistä ymmärtää, että hänkin piti koko prosessia lähinnä pöyristyttävänä vedoten Rossin persoonaan ja tämän kiistattomaan suosioon.

Tuomari perusteli päätöstään hylätä valitus myös sillä, kuinka suuri merkitys Rossilla ja tämän MotoRanchilla on alueen matkailulle, elinvoimalle ja taloudelle.

Niin, ja kyllähän tuohtunut tuomari ”sivusi” myös sitä varsinaista valituksen aihettakin. Hänen mukaansa tutkimuksissa on ilmennyt, että MotoRanchille asetettuja melutason raja-arvoja ei ole ylitetty.

Suomalaiskuljettajista Kimi Patova pääsi viime kesänä tutustumaan tositoimissa Valentino Rossin MotoRanchiin. Kuva: Yamaha

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *