Etusivu / MotoGP / ”Pusutauti” koitui MotoGP-kuskin kohtaloksi
Jonas Folger. Kuva: jonasfolger.com

”Pusutauti” koitui MotoGP-kuskin kohtaloksi

MotoGP-luokassa Yamahan Tech 3-tiimiä johtava Herve Ponchral myöntää huolestuneena, että tänä vuonna jo kertaalleen podiumille kivunneen tulokaskuljettaja Jonas Folgerin loppukausi saattaa olla vaarassa.

Aikoinaan suomalaistalli Ajo Motorsportin riveissä GP-voittotilinsä avannutta saksalaista Folgeria vaivaa Epstein-Barr -virus. Kyseinen virus, josta Folger kärsi jo kaudella 2012, tarttuu syljen välityksellä ja siksi sitä kutsutaan myös pusutaudiksi.

Folger saapui viime viikonloppuna ajettuun Japanin GP:hen, mutta hänet lennätettiin lääkäreiden ohjeiden mukaan välittömästi takaisin kotimaahansa jo torstaina ennen tositoimien käynnistymistä. Miltei kaiken energiansa menettänyt Folger pystyi tuolloin hädin tuskin kävelemään.

– Meidän pitää yhä odottaa lopullisia tutkimustuloksia, mutta olemassa on vahva vaara sen osalta, että Jonas ei pysty kilpailemaan enää tällä kaudella. Hän on edelleen hyvin heikko, Ponchral kuvailee suojattinsa tilaa.

Huippupyöräilijä Mark Cavendish kärsi kevään ja kesän aikana samasta viruksesta. Cavendishin toipuminen kesti yli kolme kuukautta.

Tulevana viikonvaihteena ajettavassa Australian GP:ssä Folgerin korvaa kotiyleisönsä edessä kilpaileva Brock Parkes.

Folgerin poissaolo tietää samalla sitä, että hänen tiimikaveriaan ja niin ikään Ajo Motorsportin ex-ranskalaiskuljettajaa Johann Zarcoa voidaan jo nyt onnitella kuninkuusluokan vuoden tulokkaan tittelistä.

Folgerilla ja Zarcolla on sopimus Tech 3-tiimin kanssa myös kaudesta 2018.

Katso myös

Mika Kallio polvileikkaukseen Suomeen – kolme nivelsidettä on poikki

KTM:n MotoGP-luokan testikuljettaja Mika Kallio kaatui perjantaina Saksan MM-osakilpailun harjoituksissa ja loukkasi polvensa niin pahasti, …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *