Etusivu / MotoGP / ”Professori” Dovizioso: Suljin oven Marquezilta
Uransa ensimmäisestä kuninkuusluokan maailmanmestaruudesta komeasti kapinoiva Andrea Dovizioso osoittaa, kuin monta voittoa meneillään olevalla kaudella on toistaiseksi saavutettu. Kuva. Ducati Corse

”Professori” Dovizioso: Suljin oven Marquezilta

Pöytä on katettu Japanin upean osakilpailun jälkeen kaikilla herkuilla huikeaan vääntöön MotoGP-luokan maailmanmestaruudesta. Kapinasta kehkeytyy armoton kaksintaistelu Hondan Marc Marquezin ja Ducatin Andrea Dovizioson välillä.

Ja se vääntö tulee molempien arvioiden mukaan huipentumaan kauden 12. marraskuuta perinteisesti päättävään Valencian GP:hen.

– Tämä oli elintärkeä voitto minulle mestaruuskamppailua ajatellen, ”Professori” Dovizioso alleviivaa Motegin märällä radalla nappamaansa kauden viidettä ykkössijaa.

– Dovi ajoi aivan uskomattoman kisan ja hän voitti, mutta olen tyytyväinen näihin kakkossijan tuomiin isoihin pisteisiin. Niin, ja järjestimmehän me siinä samalla myös melkoisen shown faneille, kuittaa Marquez.

Totta joka sana. Puolin ja toisin.

Molemmat, tavallaan täysin erityyppiset kuljettajat ovat esittäneet meneillään olevalla kaudella mestarillisia otteita. Viimeisen niistä tarjoili Dovizioso GP-kekkereiden yhdellä herkullisimmista päätöskierroksista Motegissa.

– Marc oli todella nopea, mutta olin katsonut tarkoin ne paikat, joissa pystyn hyökkäämään. Marc teki pienen virheen viimeisellä kierroksella ja ohitin hänet 11. mutkassa. Tiesin, että Marc hyökkää vielä kahdessa viimeisessä mutkassa, mutta olin varautunut siihen. Suljin häneltä oven, aikoinaan Hondan hylkäämä Dovizioso kertaa kauden toistaiseksi merkittävintä voittoa.

Marquez tiesi odottaa Doviziosolta väkevää vastaiskua viimeiselle kierrokselle lähdettäessä.

– Minulla oli vain pieni etu puolellani ja tein kahdeksannessa mutkassa pienen, tai rehellisesti sanottuna melko isonkin virheen ja Dovi saavutti minut. Hän oli ohituksensa jälkeen tosi vahva jarrupaikoissa, eikä minulla ollut enää mahdollisuutta kuittiin, Marquez myöntää rehdisti.

Kapina jatkuu heti ensi viikonloppuna huippunopealla, mutta koville puuskittaisille tuulille aina alttiilla Phillip Islandin radalla Australiassa.

Marquez matkaa saariradalle jälleen yksi ennätys lisää plakkarissaan.

Marquezista tuli Motegissa 24 vuoden ja 240 päivän ikäisenä kaikkien aikojen nuorin kuljettaja, joka on pystynyt saavuttamaan MotoGP-sarjassa 100 podiumsijoitusta kaikki luokat mukaan luettuna.

Valentino Rossi saavutti saman rajapyykin 25 vuoden ja 244 päivän ikäisenä. Jorge Lorenzon vastaavat lukemat satasen täyttyessä olivat 26/17 ja Dani Pedrosan 26/220.

Grafiikka: Repsol Media

* LUE LISÄÄ AIHEESTA: Dovizioso peittosi Marquezin Motegin jännitysnäytelmässä

Katso myös

Lorenzo avautuu Honda-siirrosta: ”Olen kiitollinen Marquezille”

Marc Marquez olisi halutessaan voinut torpedoida Jorge Lorenzon siirtymisen hänen Honda-tallikaverikseen kausiksi 2019 ja 2020. …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *