Etusivu / MotoGP/MotoE / ”Professori” Dovizioso laskelmoi kylmän viileästi: torjuntavoiton paikka Texasissa
Andrea Dovizioso: nopea, taitava ja laskelmoiva. Kuva: Ducati Corse

”Professori” Dovizioso laskelmoi kylmän viileästi: torjuntavoiton paikka Texasissa

Ducatin Andrea Dovizioso käynnisti kauden upealla voitolla Qatarissa. Argentiinasta jäi plakkariin eräänlaisena torjuntavoittona kuudes sija ja vastaavan varaan auringontarkka ”Professori” laatii ainakin myös tässä vaiheessa taktiikkaansa tulevana viikonvaihteena Texasissa ajettavaan Austinin GP:hen.

Austinin 5,5 kilometrin mittainen ja koko sarjan kenties fyysisin rata ei ole oikein koskaan istunut luonteeltaan Ducatille.

MM-pisteissä kahden kisan jälkeen toisena ja vain kolmen pisteen päässä LCR Honda-tiimin Cal Crutchlowia kyttäävä Dovizioso on kivunnut kerran podiumille Texasissa. Se tapahtui kakkossijan myötä kaudella 2015. Viime vuonna hän ylitti Circuit of The Americas-radan maalilinjan viidentenä.

– Hain Argentiinasta kuudennen kuudennen sijan, mikä oli alle odotustemme. Sarjan kannalta se osoittautui kuitenkin hyväksi tulokseksi, Dovizioso viittaa nollille Termas de Rio Hondolla jääneiden Marc Marquezin, Valentino Rossin ja Dani Pedrosan puoleen.

Ei, ei Dovizioso ole suinkaan heittänyt pyyhettä kehään Texasin valloituksen osalta, mutta Marquezin katkeamattoman voittoputken tukkiminen COTA:lla vaikuttaa ainakin ajamalla varsin vaikealta. ”DesmoDovi” tietää tasan tarkkaan sen, että mestaruutta jahdattaessa 19 kisan sarjassa ai tarvitse takoa taukoamatta voittoja. Tasaisuus ja isot pisteet kisasta toiseen kantavat hedelmää pitkässä juoksussa.

– Austin on hieno rata, mutta myös vaikea. Tiedämme kuitenkin vahvat kohtamme ja myös sen, missä meidän pitää parantaa. Tässä mielessä on äärimmäisen tärkeää, että saamme juonesta kiinni välittömästi ensimmäisistä harjoituksista lähtien sunnuntain kisaa silmällä pitäen.

Tallikaveri Jorge Lorenzo säestää Doviziosoa. Edessä saattaa olla Ducatille kauden yksi haastavimmista, ellei jopa  haastavin kisaviikonloppu.

– Circuit of The Americasin piirteet eivät ole suosiollisia Ducatille. Tekninen rata on kuitenkin samalla sellainen, että täällä voi tapahtua mitä vain, Lorenzo vinkkaa yllätyksiin.

Ja niitähän alkukaudella on jo ihan mukavasti piisannut.

* COTA-radan ennätyksiä MotoGP-luokassa:
Rataennätys: Marc Marquez (Honda), 2.03,575 (160.6 km/h) – 2014
Paalupaikkaennätys: Marquez (Honda), 2.02,135 (162.4 km/h) – 2015
Huippunopeus: Jorge Lorenzo (Ducati), 345.6 km/h – 2017

* Kauden 2017 tulokset:
Kilpailu: 1. Marquez (Honda), 2. Valentino Rossi (Yamaha), 3, Dani Pedrosa (Honda)
Paalupaikka: Marquez (Honda), 2.02,741 (161.696 km/h)
Kilpailun nopein kierros: Marquez (Honda), 2.04.899 (158.902 km/h)

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *