Etusivu / MotoGP/MotoE / ”Pitääkö jonkun loukkaantua täällä vakavasti, ennen kuin tämä mutka korjataan!”
Kuva: Motogp.com

”Pitääkö jonkun loukkaantua täällä vakavasti, ennen kuin tämä mutka korjataan!”

Saksan MM-osakilpailun näyttämö Sachsenring on noussut viime päivinä MotoGP-sarjan yhdeksi kuumimmaksi puheenaiheeksi. Sarjaa hallinnoiva Dorna ja kuljettajat vaativat pikaista parannusta paljon kovia kaatumisia aiheuttaneeseen 11. mutkaan, mutta ne puheet ovat kaikuneet kuuroille korville.

Saksan GP:n promoottori on paitsi päättänyt vähätellä asiaa, myös vedonnut taloudellisiin seikkoihin.

Saksan osakilpailu on pyörinyt taloudellisesti kuralla miltei vuosi toisensa jälkeen ja rahaa ei yksinkertaisesti löydy paljon vaaratilanteita ja romua tuoneen mutkan parannustöihin. Näin ainakin väitetään.

Kyseinen mutka taittuu oikealle lukuisten vasureiden jälkeen. MotoGP-luokan rengastoimittaja Michelin on pyrkinyt tekemään kaikkensa kehittääkseen toimivammat renkaat syherölle radalle, mutta ihmeisiin ei sekään pysty.

– Sachsenringin rata soveltuu pienempien luokkien pyörille, mutta MotoGP:lle se on koko sarjan huonoin. Lisäksi minusta tuo 11. mutka on maailman vaarallisin MotoGP-pyörille, Valentino Rossi jyrähti jo reilu vuosi sitten.

Tällä kaudella kuljettajien äänitorvena toimi puolestaan Cal Crutchlow, joka tunnetusti puhuu asioista niiden oikeilla nimillä.

– Pitääkö jonkun loukkaantua täällä vakavasti, ennen kuin tämä mutka korjataan!, jyrähti Crutchlow.

MotoGP-sarjan turvallisuuspomo Franco Uncini on esittänyt Saksan kisan promoottorille useampiakin ehdotuksia tilanteen korjaamiseksi, mutta mitään ei siis ole tapahtunut. Eikä tapahdu näillä näkymin ensi kauteenkaan mennessä.

Ei ihme, että koko tilanteeseen jo täysin suivaantunut Uncini on käynyt kurkkaamassa Nürburgringin rataa -ainakin pelotteena Sachsenringin suuntaan.

Mikäli 11. mutkaa ei korjata turvallisemmaksi, niin Sachsenringin radalla saatetaan ajaa tällä erää viimeinen GP ensi vuoden heinäkuussa.

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *