Etusivu / MotoGP/MotoE / Pedrosa yllätti: ”Anteeksi teille kaikille, en voi kertoa vielä mitään”
Dani Pedrosa. Kuvakaappaus: Dorna

Pedrosa yllätti: ”Anteeksi teille kaikille, en voi kertoa vielä mitään”

MotoGP-luokassa ja Hondan tehdastallissa kaudesta 2006 lähtien kilpailleen Dani Pedrosan sopimus päättyy tähän kauteen. Pedrosan, 32, oli määrä kertoa tänään Katalonian GP:n alla Barcelonassa järjestämässään lehdistötilaisuudessa tulevaisuudestaan, mutta kaikki jäikin yllättäen siltä osin edelleen täysin avoimeksi.

– Olen pahoillani, että te kaikki olette täällä. Teitä on nyt jopa enemmän paikalla kuin voittaessani kilpailun, Pedrosa hymyili median edustajille.

– Odotin edellisen kilpailun (Mugello) jälkeen, että pystyn kertomaan täällä tulevaisuudestani jotain ja siksi tämä tilaisuus järjestettiin. Tänään tilanne on kuitenkin toinen. Minulla on yhä useita mahdollisuuksia, hyviä mahdollisuuksia, Pedrosa jatkoi.

Yleisesti uskottiin, että Pedrosa kertoo uransa päättymisestä. Onneksi näin ei siis kuitenkaan käynyt.

Toisena vahvana vaihtoehtona on pidetty Pedrosan siirtymistä Yamahan uuteen satelliittitiimiin. Tiettävästi hänellä on nyt kuitenkin useampiakin mahdollisuuksia. Niiden joukossa saattaa olla vaihtoehtona myös siirtyminen Superbike-luokan MM-sarjaan.

Pedrosan suu pysyy kuitenkin visusti supussa neuvotteluiden käydessä kuumimmillaan.

– En voi puhua niistä mahdollisuuksistani juuri nyt mitään. Tarvitsen aikaa ajatella asioita, enkä halua tehdä hätiköityjä päätöksiä, enkä missään nimessä väärää ratkaisua.

Pedrosan paikan Marc Marquezin Honda-tallikaverina kausiksi 2019 ja 2020 ottaa Jorge Lorenzo.

Pedrosa on saavuttanut urallaan 250-kuutioisten maailmanmestaruudet kausina 2004 ja 2005. Ensimmäisen kolmesta mestaruudestaan hän ajoi 125-kuutioisissa vuonna 2003.

Pedrosa on poiminut MotoGP-luokasta talteen kolme MM-hopeaa vuosina 2007, 2010 ja 2012. Kuninkuusluokasta on lisäksi ja tähän mennessä plakkarissa 31 voittoa, 112 podiumsijoitusta, sekä 31 paalupaikkaa.

Aki Ajon suojatti
jatkaa Ducatilla

Barcelonassa saatiin tänään sentään yksi kova vahvistus MotoGP-luokan osalta: Aki Ajon manageroima Jack Miller jatkaa kaudella 2019 Ducatin Pramac-tiimissä.

Miller saa rinnalleen Valentino Rossin suojatin ja meneillään olevalla kaudella Moto2-luokassa kilpailevan Francesco Bagnaian. Millerin nykyinen tiimikaveri Danilo Petrucci puolestaan nousee Ducatin tehdastiimiin.

Milleristä tulee Pramac-tiimin ykköskuljettaja ja hän saa ajettavakseen Ducatin GP19-pyörän.

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *