Etusivu / MotoGP/MotoE / Pedrosa pitää jännitystä yllä: Yamahalle vai ”eläkkeelle”?
Dani Pedrosa on ison päätöksen äärellä. Kuva: Repsol Media

Pedrosa pitää jännitystä yllä: Yamahalle vai ”eläkkeelle”?

MotoGP-luokassa kaudesta 2006 lähtien kilpaillut Dani Pedrosa ei jatka ensi vuonna Hondalla. Se tiedetään. Mitä Pedrosa tekee kaudella 2019? Sitä ei vielä tiedetä. Milloin siihen saadaan selvyys? Ensi viikon torstaina.

Syyskuussa 33 vuotta täyttävä Pedrosa pitää Barcelonassa oman lehdistötilaisuutensa Katalonian kotikisan alla.

Odotettavissa on, suuntaan tai toiseen, iso uutinen. Vaihtoehtoja on käytännössä tasan kaksi: joko Pedrosan ura jatkuu Yamahan uudessa satelliittitiimissä, tai sitten hän lähtee ”eläkkeelle” MotoGP-sarjasta.

Ikävä kyllä, tässä vaiheessa jälkimmäistä vaihtoehtoa pidetään todennäköisimpänä. Tosin tilanteet saattavat muuttua kuninkuusluokan kulisseissa todella nopeasti, kuten meneillään oleva siirtomarkkinoiden hulabaloo-viikko on osoittanut.

Yamahan uudeksi satelliittitiimiksi suurella todennäköisyydellä tulee malesialaisen öljyjätti Petronasin sponsoroima ja Nikin Tuulen pääpomon, ratayhtiö SIC:n (Sepang International Circuit) toimitusjohtajan Razlan Razalin junailema koostumus.

Kyseinen tiimi kilpailisi MotoGP-luokassa joko Marc VDS Racingin, tai Angel Nieto Teamin mandaatilla.

Uuden Yamaha-tiimin toisena kuljettajana näillä näkymin ajaa Valentino Rossin suojatti Franco Morbidelli. Toinen paikka oli jo tukevasti pedattu Jorge Lorenzolle, joka päätyykin siis Hondalle ja Pedrosan tilalle Marc Marquezin tallikaveriksi.

Pedrosan lisäksi varikkopuheissa Yamahan satelliittitiimiin on nyt yhdistetty myös Andrea Iannone, joka saa lähteä tämän kauden jälkeen Suzukilta.

Todella kimurantista tilanteesta kertoo se, että Iannonea on jo ehditty pitää ensi kaudella salettina Aprilian kuljettajana Aleix Espargaron rinnalla.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:

Vahvistus: Pedrosa lähtee Hondalta

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *