Etusivu / MotoGP/MotoE / Pedrosa ei anna periksi – radalle 10 päivää leikkauksen jälkeen
Dani Pedrosa (oik.) ajoi viime vuonna Austinin GP:ssä kolmanneksi. Kisan ykkönen oli hänen tallikaverinsa Marc Marquez, joka on voittanut komeasti kaikki kaudesta 2013 COTA-radalla ajetut MotoGP-luokan kisat. Kuva: Repsol Media

Pedrosa ei anna periksi – radalle 10 päivää leikkauksen jälkeen

Hondan MotoGP-tiimin Dani Pedrosa on sitkeä sissi, joka ei anna piiruakaan periksi. Pedrosa lupaa ainakin yrittää ajaa perjantaina Austinin GP:n ensimmäisissä harjoituksissa Texasissa, vaikka oikean käden ranneleikkauksesta onkin silloin kulunut vasta kymmenen päivää.

Pedrosan oikean käden värttinäluu sai siipeensä Argentiinan GP:n rajussa kaatumisessa. Pedrosan ranne operoitiin viime viikolla Barcelonan Dexeus-sairaalassa MotoGP:n hovilääkärin Xavierin Mirin toimesta.

– Käsi on tuntunut päivä päivältä paremmalta leikkauksen jälkeen. Olen pystynyt kuntouttamaan kättä, sen liikkuvuutta sekä lihaksia ja turvotus on vähentynyt. Vielä on kuitenkin vaikea arvioida mahdollisuuksiani ajamiseen Austinissa. Menemme vaikealle radalle ja tiedän todellisen kuntoni vasta sen jälkeen, kun olen noussut pyörän selkään, toteaa Pedrosa.

Pedrosa ajoi viime vuonna Austinin GP:ssä kolmanneksi tallikaverinsa Marc Marquezin ja Yamahan Valentino Rossin takana.

Marquez on voittanut kaikki Circuit of The Americas-radalla ajetut kuninkuusluokan viisi osakilpailua. Dominoinnista kertaa paljon myös se, että Marquezilla on 5,5 kilometrin mittaiselta COTA:lta plakkarissaan viisi paalupaikkaa.

– Austinissa on hieno ilmapiiri ja minulla on sieltä mahtavia muistoja. Ajoin sillä radalla urani ensimmäisen paalupaikan ja voiton MotoGP-luokassa. Olemme olleet Austinissa vahvoja myös sen jälkeen, mutta jokainen kausi on erilainen pyörien, renkaiden ja olosuhteiden osalta, Marquez muistuttaa.

– Aiemmin pomppuista rataa on parannettu täksi kaudeksi, joten katsotaan nyt, miltä se nykyisellään näyttää, jatkaa Marquez.

Pedrosa on valmis tekemään kaiken voitavansa pystyäkseen kilpailemaan Hondalle mainiosti istuvalla baanalla.

– Se on selviö, että minun ainakin kannattaa matkustaa Texasiin ja testata ajokuntoni. Olen saanut siihen voimaa myös kannustavista viesteistä. Iso kiitos niistä kaikille, Pedrosa lähettää kohteliaat terveisensä.

Grafiikka: Repsol Media

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *