Etusivu / MotoGP / Pääpomo haltioissaan: ”Fantastista DesmoDovi!”
Marc Marquez (vas.), Andrea Dovizioso ja Valentino Rossi. Kuva: Ducati Corse

Pääpomo haltioissaan: ”Fantastista DesmoDovi!”

Andrea Dovizioso saavutti upealla tavalla Ducati-uransa kahdeksannen MM-osakilpailuvoiton sunnuntaina Losailin radalla Qatarissa. Doviziososta tuli samalla voittojen määrässä Ducatin kaikkien aikojen toiseksi menestynein kuljettaja Casey Stonerin jälkeen. Ducatin toimitusjohtaja Claudio Domenicali on valmis pistämään Dovin kausien 2019-2020 jatkosopimukseen vähintään miljoonan tai kaksi lisää.

– Se oli fantastinen kisa! MotoGP:stä tulee koko ajan vain yhä parempaa, koska mukana on nyt niin monta todella kilpailukykyistä kuljettajaa. Meidän pyörämme oli Losailissa mahtavassa iskussa ja erittäin nopea. Marquez (Marc) ja Rossi (Valentino) ajoivat hekin hienosti, mutta fantastisella DesmoDovilla oli vielä jotain vähän lisää, Domenicali hehkuttaa.

Hän osoitti jälleen ilmiömäistä kypsyyttään kisakuljettajana.

Domenicali alleviivaa Doviziosoa kisakuljettajana isolla alkukirjaimella. Turhaan ei Doviziosoa tituleerata lajinsa professoriksi.

– Hän osoitti jälleen ilmiömäistä kypsyyttään kisakuljettajana. Ja hänellä oli täydellinen luottamus pyöräänsä. Haluan omistaa tämän voiton kaikille ihmisille Ducatilla ja Cucati Corsella, sekä kiittää heitä omistautumisesta näin hienon pyörän valmistamiseen, Domenicali viittaa ylpeänä Desmosedici GP18:n puoleen.

Dovizioson jatkosopimus Ducatin kanssa on jo selviö. Ducati on toitottanut pitkin talvea lisäksi sitä, että he haluavat pitää myös Jorge Lorenzon riveissään tämän kauden jälkeen.

Tiettyä säröilyä Ducatin julistuksessa Lorenzon osalta alkaa olla kuitenkin havaittavissa. Lorenzo kärsi Qatarin kisassa jarruongelmista, mutta kylmä totuus on se, että Ducati ei vain istu Yamahalla kolme kuninkuusluokan mestaruutta saavuttaneen Lorenzon käteen. Ducatin Pramac-tiimistä paikkaa Dovizioson rinnalle kärkkyvän Danilo Petruccin käteen se osuu kuitenkin kuin luotuna.

Doviziosokin antaa jo rivien välistä ymmärtää, että onko Lorenzolla mitään mieltä jatkaa väkipakolla Ducatilla. Kohteliaana miehenä Dovizioso pukee ajatuksensa sanoiksi tähän tyyliin:

– Näen kaiken läheltä ja minulla selkeä näkemys Jorgen ongelmista Ducatilla niin hänen työskentely- kuin ajotyylinsäkin osalta. En tietenkään paljasta niitä. Se ei olisi korrektia.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA: Ilmiömäistä Dovizioso! ”Hullusta kisasta” huima voitto

Katso myös

Aki Ajo on ehdokkaana Urheilugaalan Taustavoima-palkinnon saajaksi

Suomen Urheilugaalan seitsemän varsinaisen palkintoluokan ehdokkaat on julkaistu. Voittajat palkitaan 17. tammikuuta 2019 Urheilugaalassa, jonka …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *