Etusivu / MotoGP / ”Olemme vähän pulassa” – Rossi ei kaunistele totuutta
Valentino Rossi. Kuva: Yamaha Racing

”Olemme vähän pulassa” – Rossi ei kaunistele totuutta

Motegin märällä radalla ajetun Japanin MM-osakilpailuviikonvaihteen avauspäivä kulki Yamahan MotoGP-tiimiltä mollivoittoisesti.

Maverick Vinales jäi perjantain pohja-ajan painelleesta Ducatin Andrea Doviziososta 1,499 sekuntia ja Valentino Rossi puolestaan Yamaha-tallikaveristaan edelleen 59 tuhannesosaa.

Maailmanmestaruudesta Hondan Marc Marquezin ja Dovizioson kanssa taisteleva Vinales jätettiin tuloslistalla 11:nneksi ja Rossi 12:nneksi.

Rossi myöntää suoraan, että Yamahalla ei ollut homma hanskassa Motegin haastavissa olosuhteissa. Perjantain molemmat harjoitukset ajettiin kauttaaltaan märällä radalla.

– Emme päässeet tekemään töitä säätöjen kanssa. Olemme vähän pulassa, Rossi muotoilee.

– Pyörä on vaikea ajaa ja takarenkaaseen ei löydy riittävästi pitoa. Toivotaan, että olosuhteet kohenisivat huomenna, jatkaa Rossi.

Maverick Vinales. Kuva: Yamaha Racing

Vinales vaisu vesikelillä

Vinalesin vaikeudet vesikelillä jatkuvat.

– Emme ole löytäneet koko kauden aikana toimivia säätöjä sadekelille.

– Ero kärkeen on varsin suuri ja meidän on pyrittävä parantamaan erityisesti takarenkaan pitoa. Jos jatkamme näin, niin mestaruusmahdollisuudet karkaavat käsistämme. Meillä on vielä huominen aikaa löytää ratkaisut ongelmiin, tuskailee Vinales.

Andrea Dovizioso. Kuva: Ducati Corse

Dovizioso pelkkää hymyä

Dovizioso on sarjassa 16 pistettä Marquezin takana. Perjantaina hän oli radalla tätä 43 tuhannesosaa edellä.

– Olen erittäin tyytyväinen esitykseeni. Löysin hyvä fiiliksen heti aamulla ja pystyin nostamaan vauhtia iltapäivällä. Ja mikä tärkeintä, ajoin kovimman kierrosaikani välittömästi toisen harjoituksen alussa. Meillä on jo olemassa hyvät perussäädöt tänne ja nyt jatketaan yksityiskohtien kanssa, Dovizooso toteaa tyynesti.

Marc Marquez. Kuva: Repsol Media

Marquez ei murehdi kaatoa

Marquez kaatui neljä minuuttia ennen toisen treenin päättymistä yrittäessään raivoisasti alittaa Dovizioson aikaa. Hallitseva mestari oli aamun jaksolla selvästi koko nipun nopein.

– Aamulla kaikki sujui täydellisesti ja fiilis pyörään sekä ajamiseen oli todella hyvä. Sama tahti jatkui iltapäivälläkin, kunnes muutimme toiseksi viimeisellä varikkokäynnillä säätöjä, jotka eivät sitten toimineetkaan haluamallani tavalla. Palasimme aiempiin säätöihin ja vaihdoimme uudet renkaat treenin lopussa. Fiilis oli erilainen ja pito heikompi. Kaaduin, mutta olen kunnossa, kertaa Marquez.

Kaato oli Marquezilla jo kauden 23:s.

– Meidän täytyy nyt tutkia, mitä todella tapahtui. Ja meidän pitää tehdä myös töitä elektroniikan kanssa. Siinä on vielä parannettavaa. Joka tapauksessa vauhti on kohdallaan ja kierrosajat hyviä. Tuntemukset tähän viikonloppuun ovat hyvät, Marquez vahvistaa.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA: Doviziosolta myrskyvaroitus jälleen rajusti kaatuneelle Marquezille

Katso myös

Vuoden paras GP veti 166 486 katsojaa

Sepangin radalla lokakuussa ajettu Malesian MM-osakilpailu on valittu vuoden 2017 parhaaksi GP:ksi. Valinnan takana ovat …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *