Etusivu / MotoGP / Nyt jysähti: Marquezin tallipomo lähtee kesken sopimuskauden!
Livio Suppo. Kuva: Repsol Media

Nyt jysähti: Marquezin tallipomo lähtee kesken sopimuskauden!

MotoGP-piireissä jysähti tänään melkoinen uutispommi, kun sunnuntaina Marc Marquezin neljättä kuninkuusluokan maailmanmestaruutta juhlinut Hondan tallipäällikkö Livio Suppo ilmoitti jättävänsä työnsä kesken sopimuskauden.

– Ajattelin, että on oikea päätös lähteä nyt, Suppo kertoi Valenciassa maanantaina järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

– Minulla on yhä vuosi sopimusta jäljellä HRC:n (Honda Racing Corporation) kanssa, mutta HRC:llä on kaikki kontrollissa ensi vuotta varten kuljettajia ja sponsoroita myöten, joten katsoin, että työni oli jo pääosin tehtynä kautta 2018 silmällä pitäen, italialainen Suppo, 53, toteaa Motorsport.comille.

Suppo teki aikoinaan pitkän päivätyön Ducatilla italialaisvalmistajan silloinen maailmanmestari Casey Stoner silmäteränään. Suppo siirtyi Hondan palvelukseen vuonna 2010 markkinointipäällikön vakanssilla. Vuonna 2013 hänet nostettiin Hondan tallipäälliköksi.

Suppo on saavuttanut Honda-vuosinaan viisi maailmanmestaruutta. Niistä Marquez on ajanut neljä ja MotoGP-luokasta kauden 2012 jälkeen vetäytynyt Stoner yhden.

Uusista haasteista puhuvan Suppon mukaan häntä ei tulla näkemään MotoGP-piireissä enää missään roolissa.

– Sisimmässäni halusin muutoksen elämääni. Tämä ei ole helppoa, sillä MotoGP on ollut koko elämäni jo niin monen vuoden ajan. Olen kuitenkin varma, että tämä päätös on oikea minulle ja perheelleni.

MotoGP-kausi 2017 oli Hondalle täydellinen. Maruezin henkilökohtaisen mestaruuden lisäksi tilille kilahtivat valmistajien ja tallien mestaruudet.

Lähde: Sportti.com/Kari Aho

Katso myös

MotoGP-kuskit Fenatista: ”Eliniäksi ulos sarjasta, sivuun loppukaudeksi, tämä on riittävä rangaistus”

MotoGP-sarjan kuljettajat ovat yksimielisiä siitä, että Misanon Moto2-kisassa sikaillut Romano Fenati ansaitsee karmeasta törkytempustaan kovan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *