Etusivu / MotoGP / Mystinen sairaus vei voimat MotoGP-kuskilta – ei pystynyt edes kävelemään
Jonas Folger joutuu jäämään voimattomana sivuun Japanin GP:stä. Hänet lennätetään tänään Japanista jatkotutkimuksiin Saksaan. Kuva: Monster Yamaha Tech3

Mystinen sairaus vei voimat MotoGP-kuskilta – ei pystynyt edes kävelemään

Suomalaistalli Ajo Motorsportin riveistä takavuosilta tuttu MotoGP-luokan kuljettaja Jonas Folger joutuu jäämään mystisen sairauden vuoksi sivuun tänä viikonvaihteena Motegissa ajettavassa Japanin osakilpailusta.

Ensimmäisellä MotoGP-luokan kaudellaan jo kertaalleen podiumillekin noussut Yamahan Tech 3-satelliittitiimin saksalaiskuljettaja on tuntenut olonsa niin heikoksi Japanissa, että hän on hädin tuskin pystynyt kävelemään.

Folger tutkittiin Japanissa Clinica Mobilen lääkäreiden toimesta torstaina. He suosittelivat, että Folger lennätetään välittömästi takaisin kotimaahansa ja jatkotutkimuksiin Müncheniin.

– Olen tuntenut itseni todella heikoksi Misanon ja Aragonin kisojen jälkeen. Energitasot ovat alhaalla ja jopa hotellihuoneesta poistuminen on ollut minulle mahdotonta. Minulla on ollut aikoinaan Epstein-Barr -virus ja on mahdollista, että se on nyt uusiutunut. En voi kuitenkaan olla vielä varma siitä. Se selviää sitten Münchenissä. Olen erittäin pahoillani tiimini ja Yamahan puolesta, mutta samalla myös kiitollinen heidän tuestaan. Nyt pitää vain pysyä positiivisena ja pyrkiä tulemaan takaisin vahvempana, Folger toteaa.

Japanin, Australian ja Malesian GP:ta ajetaan viikon välein, joten vaarana on, että Folger missaa koko kaukomaiden kiertueen.

Ranskalainen tiimipäällikkö Herve Poncharal painottaa, että tässä tilanteessa päätös Folgerin lennättämisestä kotimaahansa oli ehdottomasti ainoa oikea.

– Erittäin surullisia uutisia. Jonaksella on jokin tauti, mutta emme tiedä vielä mikä se on. Jos tästä nyt etsii jotain hyvää, niin nyt ainakin tiedämme, miksi Jonas on ollut niin heikkona kesätauon jälkeen. Mitä enemmän hän harjoitteli, sitä huonommaksi hän olonsa tunsi. Ongelma kärjistyi tiistaina ja keskiviikkona, jolloin hänen piti pysyä sängyssä. Hän ei tosiaankaan pystynyt edes kävelemään silloin. Koko tiimi toivottaa Jonakselle kaikkea hyvää ja pikaista toipumista. Tarvitsemme Jonaksen takaisin, mutta tässä tilanteessa ei ole paljoa enempää, mitä sanoa. Me kaikki tiedämme, että hän on huippukuljettaja ollessaan huippukunnossa.

Folger ja toinen Ajo Motorsportin ex-kuljettaja, eli ranskalainen Johann Zarco nousivat täksi kaudeksi kuninkuusluokkaan Poncharalin johtamassa Tech 3-tiimissä. Molemmat solmivat jo hyvissä ajoin jatkosopimuksen myös kaudesta 2018.

Folger on itse todennut, että hän ja Zarco ovat ensisijaisesti tyrkyllä Valentino Rossin korvaajaksi Yamahan tehdastiimissä sen jälkeen, kun ”Tohtori” päättää lopettaa upean uransa.

Katso myös

Vuoden paras GP veti 166 486 katsojaa

Sepangin radalla lokakuussa ajettu Malesian MM-osakilpailu on valittu vuoden 2017 parhaaksi GP:ksi. Valinnan takana ovat …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *