Etusivu / MotoGP/MotoE / MotoGP:n kuumin kuljettaja on perfektionisti – voitot kuin suoraan oppikirjasta
Hymyt herkässä - Gigi Dall'Igna ja Andrea Dovizioso. Kuva: Ducati Corse

MotoGP:n kuumin kuljettaja on perfektionisti – voitot kuin suoraan oppikirjasta

Ducatin Andrea Dovizioso on kohonnut kahden peräkkäisen voiton myötä MotoGP-luokan kuumimmaksi kuljettajaksi. Tiimipomo Gigi Dall’Ignan mukaan kokenut Dovizioso on myös perfektionisti, joka on puhjennut lopulliseen kukkaansa taistelussa maailmanmestaruudesta.

Mugellon voitto vyöllään Kataloniaan saapunut Dovizioso myönsi viime sunnuntaina Barcelonassa ajetun voiton jälkeen, että ykkössijan takana nopeutta merkittävämpää roolia esitti se, miten hän pystyi pitämään huolta renkaistaan todella haastavan helteisissä olosuhteissa.

– Doviziosolla on muutamia poikkeuksellisia ominaisuuksia muihin kuljettajiin nähden. Otetaan esimerkiksi vaikka nämä kaksi vimeistä kisaa. Hän oli niissä todellinen perfektionisti ja ne kisat olivat kuin kuin suoraan oppikirjasta, Dall’Igna suitsuttaa GPOne.com-sivustolla.

Kokenut kehäkettu Dall’Igna ei halua pitää suurta ääntä mestaruustaistelusta, jossa Dovizioso majailee toisena eneää seitsemän pistettä Yamahan Maverick Vinalesin takana.

Dovizioso omaa kaiken sen, millä mestaruudesta taistellaan.

– Dovizioso omaa kaiken sen, millä mestaruudesta taistellaan. Mutta voitot riippuvat niin monista asioista. En halua lähteä ruotimaan niitä nyt. Pidetään jalat maassa ja jatketaan töitä samaan malliin. Seuraava tavoitteemme siintää viikon kuluttua ajettavassa Hollannin osakilpailussa, Dall’Igna kuittaa kylmän rauhallisesti.

Dall’Igna toki myöntää tilanteen herkullisuuden.

– Paperilla Barcelona ei lukeutunut suosiollisiin ratoihin meille. Toisaalta sitä ei ollut Jerezkään, jossa puolestaan Jorge (Lorenzo) ajoi kolmanneksi.

Pisteissä seitsemäntenä oleva Lorenzo on jäänyt Dovizioson varjoon kauden toisen kolmanneksen käynnistyttyä. Moni on sitä mieltä, että tilanne on pysyvä, mutta Dall’Igna näkee tulevaisuuden toisin.

– Tilanne on luonnollisesti aina vaikea, kun toinen kuljettaja on vahvempi, mutta Jorge on mestari, Dall’Igna viittaa Lorenzon kolmeen Yamahalla saavuttamaan kuninkuusluokan titteliin.

– Haluamme auttaa Lorenzon vastaaviin tuloksiin, mitä Andrea on saavuttanut. Olen optimistinen, sillä Jorge ymmärtää koko ajan paremmin pyöräämme ja miten sitä tulee ajaa. Hän myös itse tietää, mitä tarvitsee, joten tulokset kyllä kohenevat, Dall’Igna muotoilee diplomaattisesti.

Katso myös

Mika Kalliolla myös siivet käytössään Sepangissa

MotoGP-luokan vuoden ensimmäiset talliyhdistys IRTA:n yhteistestit jyrähtävät käyntiin keskiviikkona Sepangin radalla Malesiassa. Testikuljettaja Mika Kallio …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *