Etusivu / MotoGP/MotoE / MotoGP:n kohutun katuratakisan paikka paljastui
Valentino Rossi elementissään. Kuva: Yamaha Racing

MotoGP:n kohutun katuratakisan paikka paljastui

MotoGP-sarjaan on tulossa ”katuratakisa” kaudella 2021. Katuratakisa on tosin tässä vaiheessa vielä vahvoissa sitaateissa siksi, sillä hämärän peitossa on se, millainen osuus radasta vietäisiin yleisessä käytössä oleville kaduille. Kyseisen kisan paikka ei sen sijaan lymyä enää salaisuuden verhon takana. Se sijaitsee Lombokin saarella Indonesiassa.

MotoGP-sarjaa hallinnoivan Dornan pääjohtaja Carmelo Ezpeleta käyttää hankkeesta nimeä katuratakisa. Sitä on kuitenkin täysin turha rinnastaa luonteeltaan esimerkiksi legendaarisiin Mansaareen tai Macaoon, jossa Erno Kostamo debytoi reilun viikon kuluttua (lisää täältä).

Niin tai näin, Ezpeleta on vieraillut Lombokissa, joka sijaitsee Balin länsipuolella. Ja hän on ollut tyytyväinen näkemäänsä.

Tosin radan osalta Lombokissa kaikki on vielä alkutekijöissään. Täysin salettia on kuitenkin se, että MotoGP:tä tullaan ajamaan lähivuosina Indonesiassa, joka on valtaisa markkina-alue moottoripyöräteollisuuden kantilta katsottuna.

Lombokin projektista tiedetään tässä vaiheessa varmuudella se, että varikkoalue on aikomus sijoittaa mittavaan messukeskukseen, jonka ympärillä rata risteilee.

MotoGP on vieraillut aiemminkin Indonesiassa, mutta siitä on jo vierähtänyt paljon aikaa. Silloisen 500-kuutioisten MM-pisteistä taisteltiin Sentulin radalla vuosina 1996 ja 1997. Sentul on modifioituna ollut sekin tapetilla Indonesian GP:n tulevana näyttämönä.

MotoGP-sarjassa ajetaan ensi vuonna tämän kauden tapaan 19 osakilpailua. Vuonna 2020 osakilpailujen määrä on tarkoitus nostaa 20:een, jos rakenteilla oleva KymiRing saadaan suunnitellussa aikataulussa maaliin.

Ezpeleta on vahvistanut, että 20 osakilpailua tulee olemaan ehdoton maksimi myös silloin, jos ja kun Indonesia tulee kaudella 2021 sarjaan mukaan.

Tällaista rataa hahmotellaan Indonesian Lombokiin. Kuvakaappaus: Motorsport-Total.com

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *