Etusivu / MotoGP/MotoE / MotoGP-tähdet ylistävät Ana Carrascoa: ”Road racing ei ole vain miesten maailma”
Marc Marquez ja Valentino Rossi Thaimaan GP:n lehdistötilaisuudessa. Kuva: Motogp.com

MotoGP-tähdet ylistävät Ana Carrascoa: ”Road racing ei ole vain miesten maailma”

Espanjalaisen naiskuljettajan Ana Carrascon saavuttama Supersport 300-luokan maailmanmestaruus ei ole jättänyt kylmäksi MotoGP-luokan kirkkaimpia tähtiäkään, päinvastoin. Valentino Rossi ja Marc Marquez ylistivät Carrascon saavutusta Thaimaan GP:n pressitilaisuuden yhteydessä.

– Carrascon maailmanmestaruus oli naiskuljettajien näkökulmasta katsottuna mahtava menestys. Ana ei vain voittanut Magny-Coursin kisaa, hän voitti mestaruuden. Se merkitsee sitä, että hän on ajanut vahvasti koko kauden, Rossi tähdentää.

MotoGP-luokan mestariksi jälleen kovaa kyytiä kiitävä Marquez puolestaan alleviivaa, että road racing ei ole yksinomaan miesten maailma.

– Olen erittäin iloinen Anan mestaruuden puolesta. Ja tietenkin vieläkin iloisemmaksi minut tekee se, että olemme molemmat espanjalaisia, Marquez myhäilee.

– Laia Sanz on menestynyt upeasti ja nyt vuorostaan Ana on todistanut, että tämä ei ole yksinomaan vain miesten maailma. Myös naiset voivat olla moottoripyöräurheilussa todella nopeita. Kyse ei ole pelkästään fyysisyydestä. Kyse on erityisesti lahjakkuudesta, henkisestä kantista ja yleensäkin luonteen lujuudesta Marquez jatkaa.

Rossi alleviivaa samaa.

– Anan mestaruus on erinomainen asia ja se tuo varmasti lisää naispuolisia kuljettajia lajiin mukaan. Toivottavasti Ana lunastaa tämän jälkeen paikan isommista luokista ja kenties joskus uudelleen myös MotoGP-sarjasta.

Marquez korostaa, että hänkin haluaa nähdä Carrascolta nyt sen seuraavan stepin.

– Ana on voittanut pienemmässä luokassa ja nyt hänen pitää ottaa urallaan se seuraava askel. Tosin hänelle ei saa luoda liikaa paineita, oli seuraava luokka sitten Supersport 600 tai Moto2.

Ana Carrasco, maailmanmestari. Kuva: worldsbk.com

Katso myös

Mika Kalliolla myös siivet käytössään Sepangissa

MotoGP-luokan vuoden ensimmäiset talliyhdistys IRTA:n yhteistestit jyrähtävät käyntiin keskiviikkona Sepangin radalla Malesiassa. Testikuljettaja Mika Kallio …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *