Etusivu / MotoGP/MotoE / MotoGP-pomo paljastaa: Stoner raivostui Ducatille Lorenzolle tehdyn tarjouksen vuoksi
Casey Stoner. Kuva: Ducati Corse

MotoGP-pomo paljastaa: Stoner raivostui Ducatille Lorenzolle tehdyn tarjouksen vuoksi

Hondan tallipäällikön tehtävät kesken sopimuskautensa yllättäen jättävä Livio Suppo on päättänyt raotella verhoja mehevien paljastuksien muodossa. Yksi niistä liittyy Suppon kanssa töitä niin Ducatilla kuin Hondallakin paiskineeseen MotoGP-luokan kaksinkertaiseen maailmanmestariin Casey Stoneriin.

Aktiiviuransa kauden 2012 jälkeen päättänyt Stoner ja Ducati ovat sittemmin löytäneet toisensa uudelleen, mutta australialaisitalialainen liitto on kokenut vuosien saatossa myös rajuja myrskyjä.

Suppo paljastaa espanjalaismedia Marcalle sen, miksi Stoner hyvästeli Ducatin kauden 2010 jälkeen ja lähti Hondalle.

– Ducati halusi vuoden 2009 vaiheilla Lorenzon (Jorge) Yamahalta hinnalla millä hyvänsä. Lorenzo ei ollut halukas lähtemään, mutta Ducati ei antanut periksi, mikä oli virhe. Stoner sai kuulla tarjouksesta ja raivostui, mikä oli yksi syy hänen lähtöönsä.

Ducatilla kaduttiin pitkään ja hartaasti Stonerin suututtamista. Stoner oli noihin aikoihin se ainoa kuljettaja, joka sai tulosta ja vieläpä loistavaa sellaista aikaan Ducatilla.

Suppo ei mene KTM:lle,
eikä Marquez Ducatille

Huhut siirtymisestä KTM:n tallipäälliköksi visusti kiistävällä Suppolla on ollut Stonerin lisäksi vuosien saatossa toinen silmäterä MotoGP-luokassa yli muiden, eli Marc Marquez.

Suppo ei usko, että Marquez tarttuu kauden 2018 jälkeen Ducatin suunnalta tiettävästi tarjolla olevaan taloudellisesti muhkeaan täkyyn.

– Uskon, että Marcille on helpompaa jatkaa Hondalla kaudet 2019 ja 2020. Marc ei aja niinkään rahasta, mistä kertoo sekin, että hän asuu edelleen Espanjassa ja maksaa verot kotimaahansa. Hän taitaa olla ainoa espanjalainen huippukuljettaja, joka tekee näin.

Suppo antaa samalla ymmärtää, että Marquezin pitkäaikainen tallikaveri ja Hondalle aina uskollisena pysynyt Dani Pedrosa ei saa enää uutta kaksivuotista sopimusta. Moni piti jo nykyistäkin diiliä pienoisena ihmeenä.

Pedrosa ei ole voittanut koskaan kuninkuusluokan maailmanmestaruutta, mutta Sveitsiin pesiytynyt linnunluinen espanjalainen ajaa parhaimmillaan aina voitosta. Suppo kunnioittaa suuresti ”pikkumiestä”.

– Ottaen huomioon Danin fyysiset ominaisuudet, niin minusta on ihme, että hän ylipäätään pystyy ajamaan MotoGP:ssä, Suppo lataa.

Järjestääkö Dovizioso Lorenzon
kiusalliseen tilanteeseen?

Samoin Suppo ihailee sitä tapaa ja työtä, millä Ducatin Andrea Dovizioso haastoi Marquezin mestaruustaistelussa tämän kauden loppuun asti.

– Tallikaveri Lorenzo on ensi vuonna hyvin kiusallisessa asemassa, jos Dovi peittoaa hänet edelleen. Siinä tapauksessa Lorenzon markkina-arvo laskee ja en tiedä, mitä siitä seuraisi, Suppo pyörittelee.

Ducatille täksi kaudeksi tullut Lorenzo on kuninkuusluokan kovapalkkaisin kuljettaja noin 12 miljoonan euron vuosiansioilla. Lorenzo tienasi päättyneellä kaudella lähes neljä kertaa Doviziosoa enemmän.

Yamahan Valentino Rossi liikkuu hyvin lähellä Lorenzon liksaa. Marquez on puolestaan 10 miljoonan euron mies.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA: Nyt jysähti: Marquezin tallipomo lähtee kesken sopimuskauden!

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *