Etusivu / MotoGP / ”MotoGP on pidettävä aggressiivisena – emme halua samaistua F1:een”
Marc Marquez (93), Valentino Rossi (46) ja kumppanit ottivat Phillip Islandin radalla rajusti, mutta rehdisti yhteen. Tästä kansa pitää. Kuva: Repsol Media

”MotoGP on pidettävä aggressiivisena – emme halua samaistua F1:een”

Phillip Islandin radalla ajettu Australian GP:n kuninkuusluokan räväkkä kisa oli luonteeltaan kauden tähän mennessä aggressiivisin. Mestaruuden ensi sunnuntaina Malesiaan katkolle vievä Marc Marquez on ehdottomasti sitä mieltä, että näin tulee olla jatkossakin.

– Jos meiltä rajoitetaan äärirajoille vietävää taistelua, niin meistä tulee kuin Formula 1, jossa kaikesta rangaistaan, Marquez viittaa kontakteihin.

Australian GP:ssä annettiin ja otettiin surutta ”pusuja”, mutta onneksi pahemmilta ylilyönneiltä silti vältyttiin.

– Onhan se vähän vaarallisempaa, mutta tällaista tämä kilvanajo nykyään on. Se on vain hyväksyttävä. Eipä silti, kyllä tällä kaudella Moto2-luokasta on tullut todella aggressiivista väkeä, Valentino Rossi puolestaan pukee mielipiteensä sanoiksi.

Huippuarvokkaan voiton Australiasta mukaansa poiminut Marquez oli hänkin kuninkuusluokkaan tullessaan äärimmäisen aggressiivinen kuljettaja. Pari karmeaa virhettä kaudella 2015 kuitenkin tasoittivat timantin terävimmät särmät.

Tosin kaatoja on tullut tällä kaudellakin enemmän kuin koskaan aikaisemmin, mutta ne ovat sijoittuneet pääosin harjoituksiin ja yksinään ajettaessa.

– En todellakaan pidä siitä, että olen kaatunut tällä kaudella jo 24 kertaa. Riskit tämän kauden osalta on nyt otettu!, lataa neljättä kuninkuusluokan mestaruuttaan haarukoiva Marquez.

Marquezilla on 33 pisteen etu puolellaan ainoaan uhkaajaansa Andrea Doviziosoon, kun kaudesta on kaksi kisaa ajamatta ja 50 pinnaa jakamatta.

– Pistejohto on suuri, mutta ei vielä riittävä. Yritän tietenkin saavuttaa mestaruuden ensi sunnuntaina Sepangissa, mutta jos se ei onnistu, niin jäljelle jää vielä toinen mahdollisuus Valenciassa. Minun on ajettava kausi loppuun samalla intensiteetillä kuin tähänkin mennessä, mutta samalla myös pidettävä huolta itsekontrollista ja minimoitava virheet. Siis siihen samaan tyyliin, kuin viime kaudellakin, Marquez suunnittelee sortumatta varmisteluun.

Marquez omaa eräänlaisen viha-rakkaussuhteen Sepangin rataan.

– Meillä oli Sepangissa ajetuissa talvitesteissä suuria vaikeuksia, mutta pitää muistaa, että pyörä on nyt oikeastaan täysin erilainen kuin silloin.

Katso myös

Pääpomolta selkeä viesti Lorenzolle: megapalkat ovat menneisyyttä – katso Ducatin viralliset kuvat kauden 2018 pyörästä

Ducatin MotoGP-luokan tehdastiimin molemmat kuljettajat, espanjalainen Jorge Lorenzo ja italialainen Andrea Dovizioso haluavat jatkaa uraansa …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *