Etusivu / MotoGP/MotoE / MotoGP-kuskit Fenatista: ”Eliniäksi ulos sarjasta, sivuun loppukaudeksi, tämä on riittävä rangaistus”
Romano Fenati. Kuva: Motogp.com

MotoGP-kuskit Fenatista: ”Eliniäksi ulos sarjasta, sivuun loppukaudeksi, tämä on riittävä rangaistus”

MotoGP-sarjan kuljettajat ovat yksimielisiä siitä, että Misanon Moto2-kisassa sikaillut Romano Fenati ansaitsee karmeasta törkytempustaan kovan rangaistuksen. Kuninkuusluokan kuljettajien mielipiteet tosin jakautuvat rangaistuksen pituudesta.

Fenati tarttui Stefano Manzin pyörän jarrukahvaan noin 200 kilometrin tuntivauhdissa. Mustilla lipuilla radalta otettu Fenati sai tuomaristolla kahden GP:n mittaisen kilpailukiellon. Manzi joutuu puolestaan kärsimään seuraavassa GP:ssä kuuden ruudun lähtörangaistuksen Misanon kisassa aiemmin tapahtuneen tilanteen seurauksena.

Jyrkimmin Fenatin käsittämättömään ja jopa hengenvaaralliseen törkytemppuun tarttui LCR Honda-tiimin Cal Crutchlow. Hän haluaa Fenatille elinikäisen kilpailukiellon.

– Se ei ole missään tapauksessa hyväksyttävää. Tiimin tulisi antaa hänelle kenkää. Kajoamista jarrukahvaan on täysin mahdotonta hyväksyä. Hänen ei pitäisi enää koskaan ajaa MM-sarjassa.

Kuninkuusluokan hallitseva maailmanmestari ja sarjaa vakuuttavasti johtava Hondan Marc Marquez olisi hänkin halunnut Fenatille tuntuvasti kovemman rangaistuksen, mihin tuomaristo ja kilpailun johto päätyivät.

– Kahden kisan kielto tuntuu minusta liian pieneltä, mutta sekin on enemmän kuin ei mitään. Fenatin olisi pitänyt pysyä kotona loppukauden ajan, jotta hän tosissaan ymmärtäisi, ettei enää koskaan tee tuollaista.

Ducatin Jorge Lorenzon liikkuu rangaistuksen osalta samoilla linjoilla tuomariston kanssa.

– Se, mitä Romano on tehnyt, on karmeaa. Mutta toisaalta myös Manzi on erittäin aggressiivinen, miltei holtiton kuljettaja, Lorenzo viittaa kisan aiempaan tilanteeseen, joka johti Fenatin anteeksiantamattomaan ylilyöntiin.

– Minusta rangaistus on oikea Fenatille ja hän ymmärtää, että tuollaista ei tule tehdä, Lorenzo pyörittelee monien mielestä silkkihansikkain.

Fenatia ajattava Marinelli Snipers Team tuli myöhään sunnuntaina ulos tiedotteensa kanssa.

– Olemme samaa mieltä. Se on anteeksiantamatonta. Vakava virhe, joka välittyi maailmanlaajuisesti. On selvää, että jos myös Manzia on rangaistu, niin motivaatio oli olemassa, mutta se ei ole perusteltua. Tiimi irtautuu tapahtuneesta ja pyytää kuljettajan huonoa esimerkkiä anteeksi urheilevalta maailmalta, sponsoreilta ja kaikilta pettymyksen kokeneilta kannattajilta.

Fenati on jo ehtinyt solmia ensi kaudeksi sopimuksen Forward Racingin kanssa, joka ajattaa 42 vuoden tauon jälkeen MotoGP-sarjaan palaavaa legendaarista MV Agustaa Moto2-luokassa.

Tässä vaiheessa ja MV Agustan uuden tulemisen sekä imagon valossa vaikuttaa käytännössä selviöltä, että elokuun lopulla Fenatin kanssa solmittu sopimus puretaan.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:

Fenati sai törkytempustaan vain kahden GP:n rangaistuksen – ”Pakkaa laukkusi ja nähdään ensi vuonna!”

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *