Etusivu / MotoGP/MotoE / MotoGP-karpaasi Crutchlow jyrähti Hondalle
Cal Crutchlow. Kuva: Motogp.com

MotoGP-karpaasi Crutchlow jyrähti Hondalle

Cal Crutchlow on yksi MotoGP-luokan suosituimmista kuljettajista. Mansaaren miehellä riittää särmää, luonnetta ja hän ei taatusti mielistele ketään, eikä mitään. Asioista suoraan ja aina oikeilla nimillä puhuva Crutchlow on persoona, jota ei tosiaankaan kannata suututtaa. Nyt Honda on miehen omien sanojen mukaan mennyt tekemään tuon virheen. Se on kuin tulella leikkisi.

Tällä kaudella MM-sarjaa jo johtanutkin Crutchlow kilpailee Lucio Cecchinellon johtamassa LCR-tiimissä. Crutchlowilla on kuitenkin sopimus suoraan HRC:n (Honda Racing Corporation) kanssa. Sen sopimuksen mukaan Hondan on tarjottava Crutchlowille vastaava pyörä, kuin tehdastiimin kuljettajille Marc Marquezille ja Dani Pedrosalle.

Crutchlowin mukaan se ei kuitenkaan mene näin – ei ainakaan tässä vaiheessa kautta. Silmät säihkyvät ja Honda saa kuulla kunniansa. Kenties siinä sivussa käydään tuohduksissa samalla neuvotteluja myös paluusta Ducatille.

– Marquez ei olisi voittanut viimeksi Jerezissä niin helpolla, jos hänellä olisi ollut samanlainen pyörä kuin minulla, Crutchlow lataa.

Hondan lähes kaikesta datasta – ainakin näin pitäisi olla – tietoisen Crutchlowin mukaan niin Marquezin kuin Pedrosankin pyöriin löydettiin jotain uutta Jereziin kisaan lähdettäessä.

– Marc ja Dani jättivät vielä harjoituksissa paljon kumia kaikkialle radalle. Kisassa kuitenkin Marc suorastaan pystyi kruisailemaan ilman mitään ongelmia. Minulla oli kisaan lähdettäessä sama vauhti kuin Marcilla. Menetin kuitenkin kisassa vauhtiani tuntuvasti, koska pito hävisi. Miksi? Siksi, että minulla ei ollut, eikä ole samanlaista pyörää kuin Marquezilla, Crutchlow jyrähtää.

Marquez on rientänyt toppuuttelemaan Crutchlowin puheita AS:lle.

– Hänen pyöränsä on täysin samalainen kuin minulla. Hän saa joskus uusia osia kokeiltavakseen ennen meitä. Hänellä on tehdaspyörä.

No, tietenkin saa uusia kokeiltavakseen. Se on hänen työnsä.

Kaikki tietävät sen, että Marquez saa kumartaa syvään nimenomaan Crutchlowin puoleen. Crutchlow on se mies, tavallaan jopa testikuljettaja, joka on tehnyt Hondalla pyyteetöntä työtä Marquezin menestyksen eteen.

Kysymys kuuluukin: onko Crutchlow on ollut tällä kaudella määrättyjen tahojen silmissä jopa jo liiankin nopea Hondalla?

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *