Etusivu / MotoGP/MotoE / Miller: ”Minulla on managerini Aki Ajon kautta hyvät suhteet KTM:lle, mutta uskon jatkavani Ducatilla”
Jack Miller. Kuva: Motogp.com

Miller: ”Minulla on managerini Aki Ajon kautta hyvät suhteet KTM:lle, mutta uskon jatkavani Ducatilla”

Aki Ajon manageroima Jack Miller teki Pramac-tiimin Ducatilla monien mielestä miltei uskomattomia urotekoja viimeksi ajetussa Argentiinan GP:ssä. Viime talvena myös suomalaisilla jääradoilla säväyttänyt Miller uskoo, että hän jatkaa ensi kaudella Ducatilla siitä huolimatta, että varikoilla on puhuttu myös mahdollisesta siirtymisestä KTM:lle.

Ajo nosti Millerin kauden 2014 jälkeen Moto3:n Red Bull KTM Ajo-tiimistä sensaatiomaisesti suoraan kuninkuusluokkaan ja HRC:n (Honda Racing Corporation) palkkalistoille.

Moni epäili silloin huimaa jättiharppausta, mutta ei epäile enää. Varikoiden ehdoton väriläiskä on lunastanut odotukset ja Miller, 23, lukeutuu kuninkuusluokan lähitulevaisuuden kirkkaimpaan tähtikaartiin.

Olen vasta 23-vuotias, minulla on pitkä tulevaisuus täällä ja haluan tehdä viisaita päätöksiä katsomatta niinkään rahaan tai vastaaviin sellaisiin asioihin.

Ajo neuvotteli viime syksynä Millerille paikan Ducatin niin sanottuun juniori- eli Pramac-tiimiin. Diili kattaa tämän kauden ja option ensi vuodesta.

– En ajattele juurikaan ensi vuoden sopimustilannetta, koska olen varma, että voin jäädä Ducatille, kunhan jatkan hyvää työntekoa. Keskityn nyt vain omaan tekemiseeni ja minulla on se tunne, että täällä tekemäni työ on saanut tehtaan ja tiimini tyytyväisiksi, Miller toteaa Motorsport.comille.

Millerillä on pitkä ja menestyksekäs yhteinen tausta KTM:n kanssa. Mies kiinnostaa taatusti KTM:n MotoGP-luokan tiimiä, mutta aika seuraavalle suurelle siirrolle ei ole tiettävästi vielä kypsä. Milleriä luonnollisesti kiehtoo myös kilpaileminen Ducatin tehdastiimissä australialaisen maanmiehensä Casey Stonerin takavuosien malliin.

– On selviö, että kaikki kuljettajat yrittävät saavuttaa paikan tehdastiimissä. Se on myös minun tavoitteeni. Managerini on Aki Ajo, joka johtaa KTM-tiimejä Moto2- ja Moto3-luokissa, joten minulla on tietysti hyvät suhteet heihin, Miller viittaa KTM:n suuntaan.

– Rehellisesti sanottuna kuitenkin uskomme, että Ducati käyttää optionsa minuun. Minulla on täällä hyvät mahdollisuudet, hyvä pyörä ja hyvä paketti. Minun pitää toki keskustella asiasta managerini kanssa, punnita kaikki vaihtoehdot ja katsoa, missä voin kehittyä enemmän. Ei vain ensi vuonna, mutta myös tulevaisuudessa, Miller jatkaa.

Miller muistuttaa, että hänellä on vielä lukuisia vuosia edessään ratamoottoripyöräilyn huipulla.

– Olen vasta 23-vuotias, minulla on pitkä tulevaisuus täällä ja haluan tehdä viisaita päätöksiä katsomatta niinkään rahaan tai vastaaviin sellaisiin asioihin. Haluan ajaa pyörällä, jolla voin voittaa.

Ensi viikonvaihteena ajettavaan Austinin GP:hen valmistautuva Miller on kahden kisan jälkeen sarjassa kuudentena edellään Cal Crutchlow, Andrea Dovizioso, Johann Zarco, Maverick Vinales ja Marc Marquez. Hallitsevan mestarin Marquezin plakkarista löytyy vain piste Milleriä enemmän.

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *