Etusivu / MotoGP / Mika Kallion kypärään komea sulka: ”KTM on kehittynyt uskomattomasti!”
Mika Kallio. Kuva: KTM/Gold and Goose

Mika Kallion kypärään komea sulka: ”KTM on kehittynyt uskomattomasti!”

KTM:n MotoGP-luokan projektin huippunopealle testikuljettajalle Mika Kalliolle sataa kiitosta ja kunniaa suunnalta jos toiseltakin. KTM on noussut ratamoottoripyöräilyn kuninkuusluokassa MotoGP:ssä jo heti ensimmäisellä kaudellaan kympin sakkiin.

Kallio on itse säväyttänyt jo kolmessa villin kortin kisassaan ja se neljäs tilaisuus tarjoutuu vastaavissa merkeissä kauden viikon kuluttua perinteisesti päättävässä Valencian GP:ssä.

Kallio on kepittänyt villin kortin kisoissa KTM:n molemmat kisakuljettajat, espanjalaisen Pol Espargaron ja britti Bradley Smithin, mutta kokeneen suomalaisen kohtaloksi koitui sittenkin jatkaa myös ensi kaudella testikuljettajan roolissa. Tosin Kalliolle tarjoutuu kaudella 2018 mukavasti jo kuusi villin kortin kisaa.

KTM, Espargaro ja Smith saavat pitkälti kiittää Kalliota siitä, kuinka nopeassa tahdissa RC16-pyörä on saatu kehitettyä kilpailukykyiseksi kaksipyöräisten kovimmassa mahdollisessa kastissa.

Espargaro pukee kaikkien ajatukset osuvasti sanoiksi.

– Minusta KTM on kehittynyt aivan uskomattomasti. Testitiimi ja tehdas ovat tehneet todella upeaa työtä. Näistä asetelmista on mahtavaa lähteä Valenciaan.

Espargaro muistuttaa, että KTM RC16-pyörän debyyttikisasta ei ole vierähtänyt vielä vuottakaan. Se tapahtui viime vuoden marraskuussa ja Kallion toimesta Valencian Ricardo Tormo-radalla.

– Pyörän kehitys on ollut tätäkin taustaa vasten huikeaa, Espargaro hehkuttaa.

Espargaron ja Smithin nykyinen sopimus kattaa vielä kauden 2018.

Kaudella 2019 KTM:n toiseksi kisakuljettajaksi on tyrkyllä Aki Ajon johtamassa Moto2-luokan suomalaistallissa tänä vuonna MM-pronssia saavuttava portugalilainen Miguel Oliveira. Oliveira jatkaa myös ensi kaudella suomalaistallissa ja motokakkosissa.

KTM:n kauden 2019 toiseksi kuljettajaksi on varikkopuheissa väläytelty ei sen enempää eikä vähempää kuin espanjalaista Marc Marquezia, joka saavuttaa suurella todennäköisyydellä uransa neljännen kuninkuusluokan maailmanmestaruuden ensi viikon sunnuntaina Valenciassa.

KTM ja Red Bull saattavat lyödä Marquezin eteen yhteistuumin sellaisen ennätystarjouksen, josta tämä ei voi kieltäytyä ja johon Honda ei lähde vastaamaan.

Katso myös

Lorenzo avautuu Honda-siirrosta: ”Olen kiitollinen Marquezille”

Marc Marquez olisi halutessaan voinut torpedoida Jorge Lorenzon siirtymisen hänen Honda-tallikaverikseen kausiksi 2019 ja 2020. …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *