Etusivu / MotoGP/MotoE / Mika Kalliolle lisää vihreää valoa: KTM-pomo ei hyväksy nimeä ”junioritiimi”
Mika Kallio (36). Kuva: KTM/Markus Berger

Mika Kalliolle lisää vihreää valoa: KTM-pomo ei hyväksy nimeä ”junioritiimi”

KTM:n kilpailutoimintaa johtava Pit Beirer vahvisti maanantaina, että Mika Kallio, 35, omaa onnistuessaan mahdollisuudet palata ensi kaudella kisakuljettajaksi MotoGP-luokan uudessa KTM Tech3-tiimissä. Beirer terävöitti tiistaina entisestään näkemystään korostamalla, että hän ei yksinkertaisesti suvaitse tältä osin puheita niin sanotusta KTM:n ”junioritiimistä”.

Beirerin mukaan ”junioritiimi” on Tech3-pomon Herve Poncharalin keksintö.

– Me emme ole nimenneet sitä koskaan ”junioritiimiksi”. Soitan Hervelle ja pyydän häntä lopettamaan puheet junioritiimistä! Hän teki sopimuksen tehtaan kanssa ja siksi hänellä tulee olemaan tehdaspyörät tiimissään. Lähtökohta on se, että näemme ensi kaudella MotoGP-luokassa neljä tehdaspyörää, Beirer painottaa Crash.netille viitaten Red Bull KTM- ja KTM Tech3-tiimeihin.

Beirer karsastaa myös sanontaa ”satelliittitiimi”.

– Ihmiset puhuvat satelliittitiimistä, niin kuin se olisi helppoa antaa heille edellisen vuoden pyöriä. Meidän pitää tietenkin vielä kehittää pyöräämme ja tarkoituksemme on tarjota kuljettajillemme ensi kaudella neljä samanlaista uutta pyörää. Jos meillä on vain yksi kehittyneempi pyörä, niin annamme sen parhaalle kuljettajallemme. Sillä ei ole mitään merkitystä, kummassa tiimissämme tämä kuljettaja ajaa, Beirer muotoilee.

KTM:n tehdastiimissä kaudet 2019 ja 2020 jatkaa espanjalainen Pol Espargaro, joka saa ranskalaishuippu Johann Zarcon vastaavalla sopimuksella rinnalleen.

KTM Tech3-tiimiin on puolestaan jo ehditty kiinnittää portugalilainen Miguel Oliveira 1+1 vuoden sopimuksella.

– Neljännen kuljettajamme paikkaa ei täytetä vielä lähiviikkoina. Jätämme sen paikan yhä avoimeksi. Kyseessä voi olla hyvin nuori kuljettaja. Ja tämä voi olla myös erittäin kokenut kuljettaja, Beirer toivon mukaan vinkkaa vähintäänkin rivien välistä Kallioon.

Zarcolle tilaa tekevän britti Bradley Smithin tulevaisuus ei vaikuta valoisalta, vaikka hän mieliikin KTM Tech3-tiimin toiseksi kuljettajaksi. Tech3 on Smithille tuttu tiimi Yamaha-ajoilta.

– Bradleyn pitää ehdottomasti parantaa saadakseen tuon mahdollisuuden. Hänen nykyinen tasonsa ei ole riittävä jatkamaan meillä, Beirer toteaa.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:

Vahvistus: Mika Kalliolla on täydet saumat KTM:n kisakuljettajaksi!

Katso myös

Mika Kalliolla myös siivet käytössään Sepangissa

MotoGP-luokan vuoden ensimmäiset talliyhdistys IRTA:n yhteistestit jyrähtävät käyntiin keskiviikkona Sepangin radalla Malesiassa. Testikuljettaja Mika Kallio …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *