Etusivu / MotoGP/MotoE / Mika Kallio yhdistetään taas Ducatiin
Mika Kallio. Kuva: KTM/Markus Berger

Mika Kallio yhdistetään taas Ducatiin

Mika Kallion sopimus KTM:n testikuljettajan töistä umpeutuu tämän vuoden jälkeen. Kallion odotetaan jatkavan KTM:llä, mutta hänet yhdistetään kauden 2019 osalta myös Ducatiin – jälleen kerran.

Kallion tiedetään hakevan kisakuljettajan paikkaa, jotka ovat kuitenkin tunnetusti kiven alla.

Kallio neuvotteli jo viime kaudella vastaavaan ajankohtaan Raul Romeron johtaman Ducatin Avintia-tiimin kanssa, jonka kuljettajaksi lopulta valikoituivat espanjalainen Tito Rabat ja belgialainen Xavier Simeon. Rabat toi mukanaan miljoonan euron verran sponsorirahaa ja Simeon löi tiskiin lähes 800 000 euroa ostaessaan paikan kuninkuusluokkaan.

Belgialla menee upean lujaa MM-jalkapallossa, mutta Simeonilla varsin vaisusti MotoGP:ssä. Simeonin ajot on suurella todennäköisyydellä taputeltu tämän kauden jälkeen Avintia Racing Teamissa, joka tulee Ducatin hierarkiassa kaukana tehdastallin ja Pramac-tiimin takana.

Kuuluisissa varikkopuheissa Simeonin korvaajaksi ja Rabatin rinnalle vahvemmin tapetilla ovat juuri Kallio, Marc VDS:n Thomas Lüthi, sekä Ducatin Angel Nieto-tiimin Alvaro Bautista ja Karel Abraham.

Marc VDS:n taru kuninkuusluokassa päättyy todennäköisesti tämän kauden jälkeen ja Jorge Martinez ”Asparin” kipparoiman ANTR:n kiintiö MotoGP:ssä siirtyy Yamahan uudeksi satelliittitiimiksi odotetusti tulleelle SIC (Sepang International Circuit) Racingille.

KTM:n kilpailutoimintaa johtava Pit Beirer totesi jokunen aika sitten, että hän näkee Kallion myös jatkossa heidän testikuljettajanaan.

Beirer jätti tosin takaoven raolleen myös toisen vaihtoehdon osalta.

– Mika haluaa kisakuljettajaksi. Jos hän lähtee meiltä, niin sitten minun on alettava katsoa ympärilleni, Beirer pyöritteli tilannetta.

Katso myös

Mika Kalliolla myös siivet käytössään Sepangissa

MotoGP-luokan vuoden ensimmäiset talliyhdistys IRTA:n yhteistestit jyrähtävät käyntiin keskiviikkona Sepangin radalla Malesiassa. Testikuljettaja Mika Kallio …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *