Etusivu / MotoGP / Mika Kallio upeasti kymmenes Red Bull Ringillä
Mika Kallio (36), Bradley Smith (38) ja Pol Espargaro (44). Kuva: KTM/Gold and Goose

Mika Kallio upeasti kymmenes Red Bull Ringillä

Villillä kortilla matkassa ollut KTM-kuljettaja Mika Kallio teki todella mahtavaa työtä sijoittumalla Red Bull Ringin radalla Itävallassa ajetussa MotoGP-luokan kauden 11. MM-osakilpailussa upeasti kymmenenneksi.

KTM:n nopeimpana kuljettajana ison tukun arvopisteitä tililleen poiminut Kallio käynnisti kisan 18. ruudusta tavalla, joka ei jättänyt jossitteluille sijaa.

Kauden toisen villin kortin kisansa ajanut ja samalla kovia näyttöjä ensi kautta silmälläpitäen antanut kokenut suomalaiskuljettaja nousi heti alussa sijalle 12 ja pian sen jälkeen vielä kaksi pykälää korkeammalle, jossa hän taittoi tyylikkäästi matkaa rutulipulle asti.

Voitosta käytiin väkevä vääntö Ducatin Andrea Dovizioson ja Hondan Marc Marquezin välillä. Trilleri kulminoitui viimeiseen mutkaan, jossa Dovizioso pystyi torjumaan Marquezin rajun hyökkäykseen.

Dovizioso kukisti Marquezin 0,176 sekunnilla. Marquezin tallikaveri Dani Pedrosan paineli kolmanneksi 2,661 sekuntia voittajasta. KTM:n kotikisassa säväyttäneen Kallion eroksi Doviziosoon kirjattiin 19,766 sekuntia.

– Tämä on todella mahtava suoritus, kun ottaa huomioon sen, että kyse oli KTM:n kotikisasta, nousin ruudusta 18 kymmenenneksi ja jäin voittajasta alle 20 sekuntia, iloitsi Kallio, 34.

Kallion kisa sujui alusta loppuun mallikkaasti.

– Startti sujui erinomaisesti, sillä lähdin liikkeelle hyvin, ja jotenkin sain todella hyvän vauhdin ennen ensimmäistä mutkaa. Ahdasta oli ja siellä tarvitaan hiukan onneakin, mutta tällä kertaa kaikki meni nappiin, Kallio kertoo tiedotteessaan.

– Ajo kulki hyvin ja annoin kaikkeni, jotta olisin vielä saavuttanut yhden sijan, mutta siihen ei tällä kertaa eväät riittäneet. Noin kuusi kierrosta ennen maalia renkaat alkoivat hiukan lipsua, mutta mitään suurempaa ongelmaa ei ollut. Ajoin ruutulipulle saakka täysillä, sillä myös takana tapahtui, eikä eroa muihin ollut niin paljon.

Kalliolla oli liikkeellä myös kovalla tunnelatauksella.

– Kyllä siinä taisi muutama kirosana kuulua, kaikki tuli ulos. En edes tiennyt monesko olin, sillä meillä oli hiukan ongelmia varikon näyttötaulun kanssa. Kun pääsin maaliin, näin ensimmäisessä mutkassa tulostaulun. Kymmenes sija lämmitti mieltä todella paljon.

– Olihan tämä yksi urani parhaista kilpailuista. Jäin kärjelle vain hiukan vajaat 20 sekuntia ja se on paras saavutukseni sillä sektorilla. Se on myös KTM:lle pienin saavutettu ero kärkeen, sillä vaikka Pol Espargaro oli edellisessä osakilpailussa yhdeksäs, hän jäi kärjelle yli puoli minuuttia.

Käytännössä on selviö, että Kallio jatkaa myös tämän kauden jälkeen KTM:n palveluksessa.

– Nyt istutaan neuvottelupöydän ääreen ja onhan sinne kiva mennä tällaisen tuloksen siivittämänä. KTM on todella upea talli ja tehdas, joten olisi ehdottomasti luontevinta jatkaa täällä. Katsotaan mitä heillä on mielessä, ja mietitään sitten mitä tehdään. Ehdottomasti haluan ajaa kilpaa, joten toivotaan, että tämä suoritus ja tulos ei jää pelkästään selkään taputteluksi.

Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Silversonen radalla ajettavalla Britannian GP:llä. Marquez johtaa hallitsevana mestarina sarjaa pistein 174. Toisena olevalla Doviziosolla on koossa 158 pistettä.

Pulkkiselle paras MM-sijoitus, Ajon
tiimin kuskit kaatuivat kärkikahinoista

Spielbergissä sijaitsevan 4,3 kilometrin mittaisen radan toinen suomalaiskuljettaja, eli Moto3-luokan Peugeot MC Saxoprint-tiimissä kilpaileva Patrik Pulkkinen, 16, pisti tähän mennessä MM-uransa parastaan.

Pulkkinen ylitti maalilinjan sijalla 24, joskin koko nipun viimeisenä.

Red Bull KTM Ajo-tehdastiimeille päivä oli synkkä. Moto3-luokassa Bo Bendsneyder ja Niccolo Antonelli kaatuivat.

Bendsneyderilla näytti olevan eväät jopa voittoon, kunnes hän koki kohtalonsa kahdeksan kierrosta ennen ruutulippua. Bendsneyder teki ykkösmutkassa ajovirheen ja lanasi samalla John McPheen mennessään.

Pienimmän luokan voittajaksi viiletti – jälleen kerran – sarjaa ylivoimaisesti jo 64 pisteellä johtava Joan Mir.

Moto3-luokassa Ajon tiimin Miguel Oliveira oli puolestaan jo hyvää kyytiä ajamassa podiumille. Hän taittoi matkaa kolmantena, kunnes Ringin kahdeksannessa kaarteessa rysähti rumasti viisi kierrosta ennen maalia.

Voittoa tuuletti ensi kaudella MotoGP-luokkaan nouseva sarjakärki Franco Morbidelli. Oliveiran tiimikaveri Brad Binder päätyi seitsemänneksi.

Motogp.com

 

Katso myös

Mika Kallio polvileikkaukseen Suomeen – kolme nivelsidettä on poikki

KTM:n MotoGP-luokan testikuljettaja Mika Kallio kaatui perjantaina Saksan MM-osakilpailun harjoituksissa ja loukkasi polvensa niin pahasti, …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *