Etusivu / MotoGP / Mika Kallio olisi kultakimpale mille tiimille tahansa
Mika Kallio: KTM/Gold and Goose

Mika Kallio olisi kultakimpale mille tiimille tahansa

MotoGP-luokassa on mukana tällä hetkellä kaksi vakituista testikuljettajaa ylitse muiden, eli KTM:n Mika Kallio ja Ducatin Michele Pirro. Yhtä kovan kaliiberin kuljettajille olisi kysyntää muissakin tiimeissä, mutta heitä ei ole yksinkertaisesti saatavilla.

Valentino Rossi on valitellut tätä tilannetta Yamahan tehdastallin osalta ja nyt myös merkin Tech 3-tiimi on liittynyt samaan rintamaan.

– Yleensä testikuljettajat ovat japanilaisia, mikä on sinänsä tavallaan jopa outo asia. Kovia nimiä on vain vaikea saada testikuljettajan rooliin. Kyllähän Kallio ja Pirrokin haluisivat ajaa ensisijaisesti täyden sarjan, tähdentää Yamahan satelliittitiimin päällikkö Herve Poncharal.

MotoGP-sarjassa ajetaan ensi kaudella 19 ja seuraavana vuonna todennäköisesti jo 20 kisaa. Viimeistään siinä vaiheessa testikuljettajat ovat yhä enemmän myös tiimien virallisia varakuskeja, mikä rooli Kalliolla on jo tälläkin kaudella on ollut.

MotoGP-luokasta pitkän kokemuksen ja mukavasti menestystäkin omaava, Superbiken puolella sittemmin kilpaillut Stefan Bradl näkee nimenomaan juuri Kallion tältä osin eräänlaisena tienavaajana.

– Mika on tehnyt loistavaa työtä KTM:n testikuljettajana ja vienyt MotoGP-sarjan tulevaisuutta osittain uusille urille. MotoGP-luokan kisamäärät kasvavat ja jatkossa moni muukin tiimi kaipaa Kallion kaltaista nopeaa ja pätevää varakuljettajaa riveihinsä.

– On upeaa, että Mika saa ajaa ensi kaudella kuusi villin kortin kilpailua. Se olisi kyllä kelvannut minullekin!, Bradl lataa Speedweekille.

Bradl myöntää silmäilleensä kuninkuusluokasta myös testikuljettajan pestiä sen jälkeen, kun paikka Superbiken Red Bull Honda-tiimissä tuli kyseenalaiseksi.

– Myönnän, minulla oli alustavasti kontaktia juuri KTM:n suuntaan. Se jäi kuitenkin siihen sen jälkeen kun ilmeni, että KTM:n ei pääse sopimuksestaan irti Smithin (Bradley) kanssa ja Mika jatkaa testikuljettajan roolissa.

Katso myös

Lorenzo avautuu Honda-siirrosta: ”Olen kiitollinen Marquezille”

Marc Marquez olisi halutessaan voinut torpedoida Jorge Lorenzon siirtymisen hänen Honda-tallikaverikseen kausiksi 2019 ja 2020. …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *