Etusivu / MotoGP / Mika Kallio: ”Olen parempi kuin koskaan!”
Mika Kallio, käsi kovalla asenteella nyrkkiin, sen mausteeksi pari perisuomalaista ärräpäätä ja ei muuta kuin kohti uusia haasteita! Kuva: KTM/Gold and Goose

Mika Kallio: ”Olen parempi kuin koskaan!”

Mika Kallio on saavuttanut MotoGP-sarjan pitkällä urallaan MM-mitaleita, voittoja, paalupaikkoja ja paljon, paljon muuta hienoa. Kokenut suomalaiskuljettaja näkee silti kypsyneensä juuri nyt paremmaksi kuljettajaksi kuin koskaan.

Kallio, 35, jatkaa ensi kaudella KTM:n MotoGP-luokan tallin testikuljettajana. Kehuja loistavasti tehdystä työstä on sadellut suunnalta jos toiseltakin.

Se tietenkin lämmittää mieltä, mutta on sittenkin vain laiha lohtu kunnianhimoiseen tavoitteeseen nähden. Ensi kaudella kuusi villin kortin kisaava ajava Kallio on halunnut palata kisakuljettajaksi, eikä hän ole suinkaan vielä luopunut unelmastaan. Hyvä näin.

– Sanoin jo kaksi vuotta sitten KTM:n väelle, että tavoitteeni on tulla taas täysipäiväiseksi MM-sarjan kisakuljettajaksi, Kallio kertoo Speedweekille.

Kallio myöntää eläneensä hetken tukalaa aikaa vuoden 2015 jälkeen, kun hän tavallaan putosi tyhjän päälle Moto2-kausiensa jälkeen.

– Olin silloin vakavasti huolissani tulevaisuudestani. En kuitenkaan menettänyt uskoani itseeni ja kykyihini.

Kalliolle riitti, kun hän silmäili menoa MotoGP-luokassa. Sen jälkeen oli selviö, että työt jatkuvat tavalla tai toisella MotoGP-sarjassa.

– Näin aiempia kilpakumppaneitani 125- ja 250-kuutioisten sekä Moto2:n kausilta Lorenzon (Jorge) ja Dovizioson (Andrea) malliin, jotka ajavat nyt parhailla pyörillä parhaissa tiimeissä. He eivät olleet minulle koskaan lyömättömiä pienemmissä luokissa. Ajattelin, että miksi en voisi tehdä sitä vieläkin. En välttämättä kiristänyt fyysistä harjoitteluani. Kyse oli enemmänkin henkisellä puolella tapahtuneista asioista. Niin, mikä tekee eron mainitsemiini kuljettajiin? Funtsin, että minulla on monen vuoden kokemus ja minulla on kuljettajana kaikki, mitä tarvitsen menestyäkseni, jatkaa Kallio.

Kallio oli tuossa vaiheessa punninnut asioita todella tarkoin.

– Mitä oli tehnyt hyvinä kausina eri tavalla niihin huonompiin verrattuna? Tein jopa listan tästä kaikesta yksityiskohtia myöten pistääkseni kaiken tasapainoon.

Kallio solmi niihin aikoihin kaksi vuotta – 2016 ja 2017 – kattavan sopimuksen KTM:n testikuljettajan töistä. Jatkosopimus samoista hommista viimeisteltiin reilu viikko sitten Valencian GP:n yhteydessä.

– Tunnen tänään, että olen parempi kuljettaja kuin koskaan. En ole ollut parempi koko urallani. Ajan tasaisesti korkealla tasolla, enkä tee mitään typerää. Tiedän, mihin rahkeeni riittävät, mutta en ole saanut siitä huolimatta uutta kuljettajasopimusta. Koen itseni edelleen nuoreksi 35 vuoden iässä. Katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, toteaa ensi kaudella taatusti väkeviä näyttöjä janoava Kallio.

Katso myös

Vuoden paras GP veti 166 486 katsojaa

Sepangin radalla lokakuussa ajettu Malesian MM-osakilpailu on valittu vuoden 2017 parhaaksi GP:ksi. Valinnan takana ovat …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *