Etusivu / MotoGP/MotoE / Mika Kallio kaudesta 2019: ”Kaikki on vielä avointa”
Mika Kallio. Kuva: KTM

Mika Kallio kaudesta 2019: ”Kaikki on vielä avointa”

KTM-kuski Mika Kallio käynnisti mainiosti kauden ensimmäisen villin kortin MotoGP-viikonloppunsa Espanjan Jerezissä. Kallio oli perjantain harjoitusten 16. kiireisin jäätyään 1,047 sekuntia pohjat ajalla 1.39,548 ajaneesta LCR Hondan Cal Crutchlowista. KTM:n kisakuljettajista Pol Espargaro oli kymmenes ja Bradley Smith 20:s.

Kallio ehti avata Crash.net-sivustolla ajatuksiaan myös kaudesta 2019. Hänen nykyinen KTM-sopimuksensa umpeutuu tämän vuoden jälkeen.

– Sanotaan niin, että kaikki on avointa tällä hetkellä. Fiilikset ovat samat kuin viime vuonna. Sanoin silloin monta kertaa, että haluaisin palata kisakuljettajaksi. Minulla on yhä paljon energiaa ja asioita annettavana tähän sarjaan. Palasin puolen vuoden kisatauon jälkeen takaisin täällä ja en ollut kaukana kymmenen joukosta, Kallio viittaa perjantain tuloksiin.

Ensimmäisissä harjoituksissa hienosti kolmanneksi huimistellut Espargaro nappasi siis nimiinsä tuon kymmenennen sijan. Espargaro oli reilut kolme kymmenystä Kalliota kiireisempi.

– Tämä todistaa, että vauhtini on tallella. Toivottavasti tulevaisuudessa tulee jotain ja pystyn ajamaan enemmän kisoja, Kallio vinkkaa kauden 2019 suuntaan.

Kallio kiertää uuden päällysteen saanutta Jerezin rataa erityyppisillä KTM-pyörällä kuin Espargaro ja tämän kauden jälkeen Johann Zarcolle tilaa tekevä Smith.

– Pyörä, jota täällä testaan, on periaatteessa kauden 2019 prototyyppimalli. Testasin tätä pyörää jo jokunen viikko sitten täällä, joten meillä oli enemmän tai vähemmän ideaa siitä, miten se käyttäytyy. Kisaviikonloppu on paras paikka vahvistaa, että olemme tehneet testeissä asiat oikein, Kallio alleviivaa.

Kallio myöntää olevansa ”liekeissä” Jerezissä.

– Nämä villin kortin kisat antavat minulle aina lisää motivaatiota. Tämä on aina kohokohta myös koko testiryhmälle. Olen varma, että kaikki nauttivat tästä.

Motogp.com

Katso myös

Mika Kalliolla myös siivet käytössään Sepangissa

MotoGP-luokan vuoden ensimmäiset talliyhdistys IRTA:n yhteistestit jyrähtävät käyntiin keskiviikkona Sepangin radalla Malesiassa. Testikuljettaja Mika Kallio …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *