Etusivu / MotoGP/MotoE / Mika Kallio ei kelvannut aikoinaan Aprilialle – nyt sinne kelpaa kuski vaikka Singaporesta!
Aprilialla ja Sam Lowesilla ei mene putkeen MotoGP-luokassa. Kuva: Aprilia Racing Team Gresini

Mika Kallio ei kelvannut aikoinaan Aprilialle – nyt sinne kelpaa kuski vaikka Singaporesta!

Mika Kallio neuvotteli aikoinaan kaudeksi 2015 MotoGP-pestiä Aprilialle, kun italialaisvalmistaja teki paluuta kuninkuusluokkaan. Aprilia katuu taatusti vieläkin silloin tekemäänsä onnetonta tarjousta, johon sen jälkeen KTM:n vastaavassa projektissa kyntensä näyttänyt Kallio ei luonnollisestikaan tarttunut.

Aprilia antoi tuolloin – ainakin rivien välistä – ymmärtää, että suomalaisen kuljettajan markkina-arvo on kyseenalainen näissä kekkereissä.

Tavallaan totta joka sana, mutta jos vaakupissa olisi painanut kilvanajollisesti se ehdottomasti tärkein, eli nopeus ja taito, niin Aprilialla ei olisi ollut missään tapauksessa varaa jättää Kalliota palkkaamatta.

Ja tähän on tultu. Aprilia teki parin pohjakosketuksen jälkeen pitkän linjan suunnitelman brittikuljettja Sam Lowesin kanssa. Kaatoherkkä Lowes nostettiin täksi kaudeksi MotoGP-luokkaan, josta poukkoilevalla linjalla jatkava Aprilia on kuitenkin heivaamassa hänet pikapuoliin.

Käytännössä on selviö, että Lowes saa lähteä viimeistään tämän kauden jälkeen ja Aprilian moottoriurheilupomo Romano Albesiano etsii hänen tilalleen ensisijaisesti – kuinkas muuten – italialaiskuljettajaa.

Tilanne on siis vähän vastaava kuin silloin, kun täysin varjojen mailla tuskastuneena kurvailleen ja lopulta pyyhkeen kehään heittäneen Marco Melandrin Superbiken puolelta puolipakolla projektiinsa Kallion sijaan nostanut Aprilia hääri vuoden 2014 loppupuolella.

Tosin tällä kertaa Aprilialla nähdään metsä puilta, eli aivan väkipakolla ei sentään kuljettajaa enää tehdastalliin repäistä.

– Unelmilla ja käytännöllä on iso ero. Se mikä minulle ratkaisee on kilpailukyky riippumatta siitä, tuleeko kuljettaja Italiasta tai Singaporesta!, Albesiano täräyttää GPOne.com-sivustolla.

Parhaillaan Barcelonassa testejä ajava ja KTM:llä mainiosti viihtyvä Kallio epäilemättä virnistää vahingoniloisena moisille puheille – ainakin mielessään.

Katso myös

Mika Kalliolla myös siivet käytössään Sepangissa

MotoGP-luokan vuoden ensimmäiset talliyhdistys IRTA:n yhteistestit jyrähtävät käyntiin keskiviikkona Sepangin radalla Malesiassa. Testikuljettaja Mika Kallio …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *