Etusivu / MotoGP/MotoE / Meneekö 350 km/h rikki? Entinen huippunopeusennätys on jo runtattu romukoppaan Texasissa
MM-sarjaa johtavalla Cal Crutchlowilla kulkee Texasissa todella lujaa. Kuva: Motogp.com

Meneekö 350 km/h rikki? Entinen huippunopeusennätys on jo runtattu romukoppaan Texasissa

Austinin GP:n näyttämö Circuit of The Americas-rata on karmeassa kunnossa. Röykyt ja pomput eivät kuitenkaan MotoGP-luokan gladiaattoreita pidättele. Rataennätykseen ei ole vielä päästy, mutta huippunopeuden osalta aiempi rekordi on jo ehditty runtata romukoppaan.

COTA:n 5,5 kilometrin radan aiempi huippunopeusennätys 345,6 km/h oli Ducati-kuljettaja Jorge Lorenzon nimissä viime vuodelta.

Nyt, kun kuninkuusluokka on vetänyt kolme harjoitusjaksoa COTA:lla, niin radan kunnosta huolimatta jo useampikin kuljettaja on pistänyt Lorenzon ennätystä paremmaksi.

Tähän mennessä huippunopeuksien osalta parasta vauhtia on pidetty toisessa treenissä, jossa Ducatin Pramac-tiimin Danilo Petrucci ja sarjaa johtava LCR Hondan Cal Crutchlow tykittivät molemmat lukemat 347,9 km/h.

COTA on huippunopeuksiltaan yksi sarjan rajuimmista radoista. Parempaan ylletään vain Qatarin Losailissa ja tältä osin ehdottomasti huimimmassa paikassaa, eli Italian Mugellossa.

Alkukauden perusteella kaikki ennusmerkit viittaavat siihen, että jos kelit ovat Italian GP:ssä kesäkuun alussa kohdallaan, niin huippunopeus-ME menee rikki.

Ennätystä pitää edelleen hallussaan Andrea Iannone, joka häikäisi Mugellossa vuonna 2016 lukemin 354,9 km/h.

Motogp.com

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *