Etusivu / MotoGP / Melkoiset mestaruusjuhlat! – Marquez meni sanattomaksi
Marc Marquezille järjestettiin jälleen kerran hulppeat mestaruusjuhlat hänen kotikaupungissaan Cerverassa. Kuva: Repsol Media

Melkoiset mestaruusjuhlat! – Marquez meni sanattomaksi

Kuusinkertainen maailmanmestari Marc Marquez juhli lauantaina riehakkaissa tunnelmissa viimeisintä MotoGP-titteliään Cerverassa. Mestaruusjuhlista on tullut jo miltei tapa maestron kotikaupungissa, mutta näyttää silti vahvasti siltä, että pidot sekä tunnelma vain paranevat titteli toisensa jälkeen.

Cerveran kaduille ja torille ahtautui lauantaina arviolta yli 10 000 Marquezin fania ja tunnelma oli kirjaimellisesti katossa tummenevassa illassa.

– Olen sanaton. Fanit ylittävät itsensä vuosi toisensa jälkeen, myhäili kotkaupunkinsa pääkatua kunniaparaatissa halkonut Marquez.

Marquezilla on olemassa virallinen fanclub, jota hänen setänsä johtaa. Kannattajissa toki löytyy tuntuvasti laajemmallakin rintamalla. Cerverassa ollaan MotoGP:n osalta kuin yhtä suurta perhettä.

– Minä olen radalla, mutta nimenomaan ne ovat nämä fanit, jotka rohkaiset minua menestykseen joka päivä tahollaan. Harjoittelen näillä kaduilla juosten ja pyöräillen tavoitteena maailmanmestaruus. Saavutimme sen ja teimme sen yhtessä, Marquez villitsi juhlakansaa.

– Minulle on suuri kunnia nähdä nämä faneja täynnä olevat kadut ja juhlia yhdessä heidän kanssaan. Olemme kasvaneet täällä yhdessä ja se tekee tästä vieläkin suuremman asian. Nämä näkemäni iloiset kannattajien kasvot siivittävät minusta yhä nopeamman kuljettajan.

Marquezin osalta kausi 2017 alkaa olla paketissa. Hondan MotoGP-tiimi ei aja enää testejä marraskuussa. Tositoimiin palataan tammikuun lopulla, kun talvitestikausi käynnistyy Sepangin radalla Malesiassa.

Kuvat: Repsol Media

Katso myös

Vuoden paras GP veti 166 486 katsojaa

Sepangin radalla lokakuussa ajettu Malesian MM-osakilpailu on valittu vuoden 2017 parhaaksi GP:ksi. Valinnan takana ovat …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *