Etusivu / MotoGP / Marquezille riittää kakkossija mestaruuden varmistamiseen
MotoGP-luokan maailmanmestari Marc Marquez - 11,5 miljoonan dollarin mies TMS Sportin arvion mukaan. Kuva: Repsol Media

Marquezille riittää kakkossija mestaruuden varmistamiseen

Marc Marquezille tarjoutuu tulevana sunnuntaina Sepangin radalla Malesiassa tilaisuus varmistaa uransa neljäs kuninkuusluokan mestaruus. Marquezilla on 33 pisteen etu lähimpään uhkaajaansa Andrea Doviziosoon, kun kaudesta on ajamatta enää kaksi kisaa.

Matemaattisia vaihtoehtoja Marquezin mestaruuden varmistumiselle on useitakin ja yksi niistä tulee tässä: Hondan ässälle riittää kakkossijakin, vaikka Dovizioso tykittäisi Sepangissa viime vuoden tavoin voittoon.

Marquezin mestaruus voi vaikuttaa saletilta, mutta laji on äärimmäisen herkkä ja tilanteet ovat muuttuneet aiemminkin varsin dramaattisella tavalla MotoGP-sarjassa.

Siksi Marquez ei puhukaan suureen ääneen mestaruudesta viime sunnuntaina Australiassa saavutetan äärimmäisen tärkeän voiton jäljiltä. Maltti on nyt valttia.

– Katsotaan nyt, millaiseksi tilanne muotoutuu. On tietenkin selviö, että teen kaikkeani mestaruuden eteen, Marquez pyörittelee.

Marquez myöntää, että hän sai matkustaa huojentunein mielin Malesiaan. Hänellä on tältä kaudelta plakkarissaan kuusi voittoa, eli yksi Dovizioso enemmän.

– Oli erittäin tärkeää saavuttaa hyvä tulos Australiasta ja lisätä piste-eroa ennen Sepangia, jossa ajetaan todella vaativa viikonloppu. Sepangissa on tunnetusti kosteaa ja lämpötila tosi korkealla. Minusta Malesian GP on yksi vaikeimmista kisoista fyysiseltä kantilta katsottuna.

Sepangin pitkä, eli 5543 metrin mittainen rata päällystettiin viime vuonna.

– Hyvä asia Sepangissa on se, että uusi asfalttipinta on ok ja pito kohdallaan, Marquez pyörittelee uransa yhden tärkeimmän GP-viikonlopun alla.

Marquez on voittanut Malesiassa kertaalleen MotoGP-luokan kisan. Se tapahtui vuonna 2014.

Marquez on saavuttanut tähän mennessä viisi maailmanmestaruutta, kun komeassa saldossa huomioidaan 125-kuutoisten ja Moto2-luokan tittelit. Hän ajoi ensimmäisen mestaruutensa kaudella 2010 suomalaistalli Ajo Motorsportin riveissä.

Grafiikka: Repsol Media

Katso myös

Lorenzo avautuu Honda-siirrosta: ”Olen kiitollinen Marquezille”

Marc Marquez olisi halutessaan voinut torpedoida Jorge Lorenzon siirtymisen hänen Honda-tallikaverikseen kausiksi 2019 ja 2020. …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *