Etusivu / MotoGP / Marquez pauhasi paalulle – Doviziosolle epäonnistuminen pahaan paikkaan
Marc Marquez. Kuva: Repsol Media

Marquez pauhasi paalulle – Doviziosolle epäonnistuminen pahaan paikkaan

Hondan Marc Marquezin kanssa MotoGP-luokan maailmanmestaruudesta taistelevan Ducatin Andrea Dovizioson kauden yksi heikoimmista aika-ajoista osui pahimpaan mahdolliseen paikkaan. Dovizioso käynnistää kauden kolmanneksi viimeisen osakilpailun Phillip Islandin radalla ruudusta 11. Marquez ampaisee Australian GP:hen paalupaikalta. Paalu oli hallitsevalla mestarille jo kauden seitsemäs.

Marquen hyökkäsi aika-ajon piikkipaikalle viimeisellä vedollaan pudottaen Yamahan Maverick Vinalesin kärjestä. Marquez pauhasi lukemat 1.28,389, joista Vinales jäi 0,333 ja Dovizioso 1,110 sekuntia. Marquezilla on sarjassa 11 pisteen etu puolellaan Doviziosoon.

– Löysin pienen ruuhkan jäljiltä hyvän paikan puhtaalle kierrokselle ja olen todella tyytyväinen paalupaikkaan ja kisavauhtiini. Katsotaan nyt, millaiseksi keli kisapäivänä kehkeytyy, totesi Marquez.

Dovizioso ei ollut suuremmin huolissaan kierrosajastaan.

– Se johtui pitkälti kaatumisestani neljännessä harjoituksessa ja en ehtinyt saada aika-ajossa riittävästi tuntumaa pehmeämpään takarenkaaseen. Ja kisassa vauhti on erilaista kuin aika-ajossa. Medium-renkaat toimivat minulla mainiosti, ”Professori” Dovizioso totesi tyynesti.

Sunnuntain kisan eturivin täydentää pohjista 0,358 sekuntia jäänyt Yamahan Tech 3-satelliittitiimin Johann Zarco.

Kakkosriviin rullaavat puolestaan Suzukin Andrea Iannone, Marc VDS:n Honda-kuljettaja Jack Miller ja KTM:lle toistaiseksi parhaan aika-ajosijoituksen hankkinut Pol Espargaro. Marquez peittosi kuudenneksi päätyneen Espargaron 0,644 sekunnilla.

Espargaron tallikaveri Bradley Smith täydensi KTM:n menestystä yhdeksännellä sijalla 0,935 sekuntia kärjestä.

Aika-ajo1:stä vauhtia hakenut Yamahan Valentino Rossi nousi lopulta seitsemänneksi vajaat kaksi kymmenystä Espargaron takana.

Yamahalla on ollut suuria vaikeuksia Phillip Islandilla. Vinaleskaan ei huokaissut vielä kovinkaan syvään helpotuksesta hienosta aika-ajosijoituksesta huolimatta.

– Vaikeaa, todella vaikeaa on ollut. Sää, renkaat ja niin edelleen. Meille jäi vielä paljon parannettavaa kisapäiväksi.

Yamahan ja Michelinin paketti ei toimi läheskään toivotulla tavalla ja pähkäiltävää riittää. Toivottavasti ei sentään enää vuosiksi eteenpäin, sillä tänään julkistetulla sopimuksella vahvistui, että Michelin jatkaa kuninkuusluokan rengastoimittajana kauden 2023 loppuun.

Maverick Vinales. Kuva: Yamaha Racing

Johann Zarco. Kuva: Yamaha Racing

Motogp.com

Katso myös

Lorenzo avautuu Honda-siirrosta: ”Olen kiitollinen Marquezille”

Marc Marquez olisi halutessaan voinut torpedoida Jorge Lorenzon siirtymisen hänen Honda-tallikaverikseen kausiksi 2019 ja 2020. …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *