Etusivu / MotoGP / Marquez nopein – Dovizioso hitain!
Marc Marquez. Kuva: Motogp.com

Marquez nopein – Dovizioso hitain!

Se ei yllätä ketään, että MotoGP-luokan hallitseva maailmanmestari Marc Marquez latasi Argentiinan GP:n avauspäivän jälkimmäisen harjoituksen railakkaan pohja-ajan, mutta tämä voi vaikuttaa miltei käsittämättömältä: kauden komealla voitolla Qatarissa avannut Andrea Dovizioso jätettiin tylysti koko session viimeiseksi, eli sijalle 24.

Perjantain jälkimmäinen jakso aloitettiin paikoittain kostealla radalla, mutta tuulen tuivertama Termas de Rio Hondo-baana kuivui onneksi viimeiseksi vartiksi ja silloin alkoi tapahtua.

Marquez alitti Honda-tallikaverinsa Dani Pedrosan aamulla viimeistelemän pohja-ajan huippulukemin 1.39,395, joista Dovizioso jäi Ducatillaan peräti 3,578 sekuntia. Rio Hondon radalla on mittaa 4803 metriä, joista puolet on saanut uuden asfalttipäällysteen.

– Hyvä päivä. Rata oli aamulla likainen ja varsin liukas. Meillä oli silloin vähän vaikeuksia, kuten kaikilla muillakin. Toinen harjoitus oli olosuhteiltaan hieman erikoinen, mutta saimme pyörän hyvin säätöihin. Olosuhteet saattavat tosin vaihdella nopeastikin ja voi olla, että sunnuntain kisa vaatii taas erilaiset säädöt. Kaiken kaikkiaan oli kuitenkin hyvä saada kelpo alku Argentiinan GP:hen, totesi Marquez.

Dovizioso tosin nosti aamun treenin ansiosta osakkeitaan päivän yhteisajoissa, joissa hän päätyi 15:nneksi 1,593 sekuntia Marquezista. Doviziosolla on kuitenkin edessään haastava tilanne lauantain kolmannessa harjoituksessa, jos hän mielii lunastaa suoran paikan nopeampaan aika-ajoryhmään. Sateen uhka näet väijyy Termas de Rio Hondon päällä.

Dovizioso ei ollut kuitenkaan perjantain urakan jälkeen suuremmin huolissaan.

– Sijoitukseni toisessa harjoituksessa ei kerro täyttä totuutta osaltani, joten en usko, että siinä on sen enempää aihetta huoleen. Olosuhteet olivat erikoiset, minulla ei ollut hyvää fiilistä pyörään, enkä ajanut kovinkaan monta kierrosta, Dovizioso rauhoitteli tilannetta.

– Kuten sanoin, fiilis pyörään ei ollut paras mahdollinen ja tuollaisessa tilanteesta ei ole mitään järkeä ottaa riskejä. Toivotaan nyt, että pääsemme ajamaan kolmannen harjoituksen kuivassa kelissä, jolloin voisin hioa yksityiskohtia ja nostaa sijoitustani, Dovizioso jatkoi.

Perjantain toiseksi nopein oli LCR Hondan Cal Crutchlow 0,404 sekuntia pohjista. Pedrosan aamun aika riitti yhdistetyn tuloslistan kolmanteen sijaan, joskin jo viisi kymmenystä Crutchlowista jääneenä.

Dovizioson jälkeen päivän toiseksi kovimman yllätyksen – positiivisen sellaisen – jysäytti Ducatin Avintia-tiimin Tito Rabat neljännellä sijalla ennen Suzukin Andrea Iannonea ja Yamahan tehdastallin duoa Maverick Vinales-Valentino Rossi.

– Päätavoite oli pysyä kympin sakissa, koska sää on täällä todella vaihteleva. Olin tyytyväinen vauhtiini kovemmalla rengasseoksella ja ajaminen tuntui hyvältä, mutta tilanne oli toisin pehmeämmillä renkailla. Se ongelma meidän on vielä selvitettävä, Rossi korosti.

Motogp.com

Katso myös

MotoGP-sarjassa tehtiin upea yleisöennätys

MotoGP:llä menee kovaa. Sarjan 19 MM-osakilpailua houkuttelivat kaudella 2018 paikan päälle yhteensä 2 884 242 …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *