Etusivu / MotoGP/MotoE / Marquez löi Rossin huimalla paalupaikkaennätyksellä
Marc Marquez. Kuva: Repsol Media

Marquez löi Rossin huimalla paalupaikkaennätyksellä

Sarjaa hallitsevana mestarina johtava Hondan Marc Marquez ampaisee paalupaikalta matkaan sunnuntaina Silverstonen radalla ajettavassa MotoGP-luokan kauden 12. MM-osakilpailussa. Marquez saa Britannian GP:n eturiviin rinnalleen Yamahan Valentino Rossin ja Hondan LCR-tiimin Cal Crutchlowin.

Huiman paalupaikkaennätyksen takonut Marquez viimeisteli aika-ajojen pohjiksi lukemat 1.59,941, joilla hän peittosi jo uransa 300. kuninkuusluokan kisaan lähtevän Rossin 84 tuhannesosalla.

Kotiyleisönsä edessä jälleen hienoa viikonvaihdetta ajava Crutchlow jäi sarjan pisimmillä, eli 5900 metrin mittaisella radalla kärjestä 0,165 sekuntia.

– Rossi oli tänään todella nopea, mutta minä pystyin ajamaan koko ajan tasaisen hyviä kierrosaikoja. Tästä paalupaikasta ei voi olla muuta kuin todella iloinen, tuuletteli jälleen kaiken mahdollisen peliin pistänyt Marquez.

Rossi oli nopeimmalla kierroksellaan kiinni paalupaikassa vielä kolmen sektorin jälkeen, mutta viimeinen ei kulkenut taaskaan toivotulla tavalla.

– Minulla on ollut koko viikonvaihteen vaikeuksia neljännellä sektorilla. No, en saavuttanut paalupaikkaa, mutta eturivin lähtöpaikka on pääasia. Tosin kisavauhtini ei ole vielä parhaalla mahdollisella tasolla, myönsi Rossi.

Kauden toisen kolmanneksen paketoivan kisan kakkosrivin miehittävät Rossin tallikaveri Maverick Vinales ja Ducatin tehdastiimin duo Jorge Lorenzo-Andrea Dovizioso. Heidän eronsa Marqueziin painuvat aika-kirjoihin numeroin 0,400, 0,458 ja 0,631.

Valentino Rossi. Kuva: Yamaha Racing
Cal Crutchlow. Kuva: LCR Honda

Motogp.com

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *