Etusivu / MotoGP/MotoE / Marquez jatkaa Hondalla myös ensi kauden jälkeen
Marc Marquez (vas.) ja Andrea Dovizioso tarjoilivat viime vuonna upean kaksintaistelun MotoGP-luokan maailmanmestaruudesta. Marquez povaa, että uusinta on hyvinkin mahdollinen. Kuva: Motogp.com

Marquez jatkaa Hondalla myös ensi kauden jälkeen

MotoGP-luokan hallitseva maailmanmestari Marc Marquez ei ole tarttumassa Ducatilta tuloillaan olevaan tuhtiin tarjoukseen kausista 2019-2020. Honda haluaa pitää tähtensä hinnalla millä hyvänsä ja on valmis vastaamaan Ducatin tarjoukseen.

Marquezin tienestit ovat nykyisellään 10 miljoonan euron luokkaa. Honda ei ole koskaan rehvastellut palkkatilastojen kärjessä, mutta varikkohuhujen mukaan Marquezille on luvassa tuntuvasti tuhdimpi tilipussi jos ja kun hän vetää puumerkkinsä kaudet 2019 ja 2020 kattavaan jatkosopimukseen.

Marquez on saavuttanut 24 vuoden iässä jo neljä kuninkuusluokan maailmanmestaruutta Hondalla. Hänellä ei ole kiire Hondalta minnekään. Ihmemiehen markkina-arvo kasvaa kausi kaudelta ja Ducati-”rahastus” Valentiono Rossin sekä Jorge Lorenzon malliin saa suosiolla vielä odottaa.

Marquez tarjoili erittäin väkevän vinkin uudesta Honda-sopimuksesta Madridissa järjestetyssä Estrella Galicia 0.0:n kuohuvassa pr-tilaisuudessa.

– Olen aina viihtynyt mainiosti Hondalla. Olen onnistunut Hondalla ja elän unelmaani Hondan kanssa. Eihän sitä koskaan voi sanoa mitään täysin varmaa tulevaisuudesta, mutta olen nyt vasta 24-vuotias ja en tarvitse mitään ylimääräistä motivaatiota Hondan ulkopuolelta.

Marquez korostaa, että hänellä riittää mestaruuksista huolimatta yhä paljon opittavaa. Ja sitä oppia tuli roppakaupalla lisää myös viime kaudella erityisesti MM-hopeamitalisti Andrea Dovizioson taholta.

– Mikä oli paras saamani opetus kaudella 2017? Älä aliarvoi ketään!, Marquez lataa ilmeenkään värähtämättä.

– Dovizioso on upea kuljettaja ja arvostan häntä todella paljon radalla ja sen ulkopuolella. Dovi antoi minulle viime kaudella opetuksen myös elämästä, Marquez muotoilee.

Marquezin nuorempi veli, Moto2:ssa kilpaileva Alex on tulossa kovaa kyytiä kuninkuusluokan kekkereihin mukaan.

– Yksi suurimmista unelmistani on kilpailla veljeäni vastaan. Olisi upeaa taistella hänen kanssaan voitosta viimeiseen mutkaan asti. Veljeksistä vanhemmalla olisi tietenkin oikeus leikata maalilinja voittajana. Eikä totta, Marc virnisti Alexin suuntaan.

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *