Etusivu / MotoGP / Marquez: ”Halusin kovan tallikaverin, mutta en sentään näin kovaa!”
Marc Marquez (vas.) ja Jorge Lorenzo. Kuva: Motogp.com

Marquez: ”Halusin kovan tallikaverin, mutta en sentään näin kovaa!”

MotoGP-luokan MM-sarjaa hallitsevana maailmanmestarina johtava Marc Marquez saa Jorge Lorenzon Honda-tallikaverikseen kausiksi 2019 ja 2020. Marquez on esittänyt näkemyksiään mielenkiintoisesta tilanteesta tulevana viikonvaihteena Barcelonassa ajettavan Katalonian GP:n alla.

Marquez on tiputellut tekstiä sopivasti myös pilke silmäkulmassa.

– Halusin kovan tallikaverin, mutta en sentään näin kovaa, Marquez virnistää.

Lorenzo ajoi Ducati-uransa ensimmäisen voito vajaat kaksi viikkoa sitten Italian Mugellossa. Nyt mies pyrkii toistamaan saman tempun kotiyleisön edessä Barcelonassa. Pyörä on saatu vihdoin miehen mieleiseksi. Tai paremminkin: Ducati on vihdoinkin vastannut Lorenzon esittämiin pyyntöihin.

Marquez uskoo myös tämän helpottavan Lorenzon siirtymistä tämän kauden jälkeen Hondalle.

– Eihän sitä koskaan tiedä. Honda on ehdottomasti hyvinkin erilainen kuin Yamaha ja lähempänä Ducatia, mikä voi auttaa Jorgea. Hän on nopea kuljettaja. Hän voi tarvita sopeutumiseen päivän, yhden kisan tai vuoden, mutta hän kyllä tulee sieltä. Lorenzolla on myös rutkasti kokemusta ja hän pystyy tuottamaan meille aikanaan paljon hyvää informaatiota, Marquez toteaa.

Lorenzon sopimus Hondalle tuli monelle kuin salama kirkkaalta taivaalta – myös tämän entiselle Yamaha-tallikaverille Valentino Rossille.

– Yllätyin. Hondan ja Lorenzon neuvottelut onnistuttiin todellakin pitämään meiltä kaikilta täysin salassa, tähdentää Barcelonaan hyvällä itseluottamuksella saapunut Rossi.

– Uskon, että Yamahan potentiaali on täällä parempi kuin viimeksi Mugellossa. Läysimme täällä ajetuissa testeissä jotain. Montmelon radan uusi asfaltti on parempi meille, Rossi vinkkaa.

Marquez antaa ymmärtää, että HRC kertoi hänellekin neuvotteluista Lorenzon kanssa vasta käytännössä siinä vaiheessa, kun paperit olivat enää allekirjoitusta vailla.

– He informoivat minua päätöksestään ja kysyivät, onko se minulle ongelma. Vastasin, että ei, Marquez kuittaa.

Grafiikka: Repsol Media

Katso myös

Aki Ajo on ehdokkaana Urheilugaalan Taustavoima-palkinnon saajaksi

Suomen Urheilugaalan seitsemän varsinaisen palkintoluokan ehdokkaat on julkaistu. Voittajat palkitaan 17. tammikuuta 2019 Urheilugaalassa, jonka …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *