Etusivu / MotoGP/MotoE / Lyökö Mika Kallion tallikaveri hanskat naulaan?
Pol Espargaro (vas.), Mika Kallio ja Bradley Smith. Kuva: KTM/Philip Platzer

Lyökö Mika Kallion tallikaveri hanskat naulaan?

Mika Kallion KTM-tallikaveri Bradley Smith myöntää, että hänen uransa saattaa olla ohi MotoGP-sarjassa tämän kauden jälkeen.

Smith, 27, ei saanut jatkosopimusta KTM:n MotoGP-luokan tehdastiimiin, jossa hänen paikkansa ottaa ranskalainen Johann Zarco. Zarcon ja brittikuljettaja Smithin nykyisen tallikaverin, espanjalaisen Pol Espargaron sopimukset kattavat kaudet 2019 ja 2020.

Smith katsoi toiveikkaasti uuden KTM Tech 3-tiimin suuntaan – turhaan. Töitä ei löydy sieltäkään.

Ja jos ei löydy muualtakaan, niin Smith on valmis lyömään hanskat naulaan.

– Haluaisin jatkaa MotoGP-luokassa. Minulla on ollut menestyksekäs ura MotoGP-sarjassa, jossa olen saanut ajaa maailman parhaita kuljettajia vastaan. Jos minulle ei ole enää pyörää saatavilla, niin suljen tyytyväisenä luvun moottoriurheilun maailmassa ja alan tekemään jotain muuta, Smith avautuu Autosportille.

Smith myöntää olevansa kiinnostunut mahdollisista testikuljettajan töistä. Tosin ainakin KTM:n kilpailutoimintaa johtava Pit Beirer ei näe brittiä kovinkaan kyvykkäänä miehenä siihen hommaan. Beirer on arvostellut rajuin sanankääntein Smithin vaisuutta testijaksoilla.

– Testikuljettajan roolissa olisi yhä mahdollisuus pysyä varikoilla ja ajaa parhaita pyöriä. Se, mitä Kallio tekee, on fantastista! Katsotaan nyt, olisiko minulla mahdollisuutta johonkin vastaavaan, Smith pyörittelee.

Siirtymistä Superbike-luokan MM-sarjaan Smith pitää sen sijaan epätodennäköisenä.

– En ole varma, sopisivatko ne pyörät ajotyyliini, Smith muotoilee.

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *