Etusivu / MotoGP/MotoE / Lorenzo vaatii kovempia rangaistuksia Marquezille: ”En ollut itsekään enää yhden kisan pannan jälkeen kamikaze-kuljettaja”
Jorge Lorenzo vaatii kovempia rangaistuksia MotoGP-luokkaan. Kuva: Ducati Corse

Lorenzo vaatii kovempia rangaistuksia Marquezille: ”En ollut itsekään enää yhden kisan pannan jälkeen kamikaze-kuljettaja”

MotoGP-luokan kolminkertainen maailmanmestari Jorge Lorenzo on tiukentanut kantaansa Argentiinan GP:n tapahtumiin. Marc Marquez aiheutti Argentiinassa Valentino Rossin kaatumisen ja vaikka Lorenzo vielä pari päivää sitten vähättelikin tapahtunutta kirjoittamansa kirjan julkistamistilaisuudessa, niin nyt ääni on muuttunut kellossa.

Lorenzo vieraili maanantaina Espanjan TV:n ”El Hormiguero”-ohjelmassa, jossa hän käsitteli kohua jo varsin tiukkaan sävyyn.

– Tarvitsemme kovempia rangaistuksia Marquezille. Hän on superkuljettaja ja hän on voittanut neljä MotoGP-mestaruutta viidestä viimeisestä. Kukaan kuljettaja ei halua jättää kilpailua väliin, kuten ei myöskään yksikään jalkapalloilija punaisen kortin jälkeen, mutta MotoGP kaipaa nyt tuomaria.

Lorenzo viittaa tällä vähintäänkin rivien välistä siihen, että MotoGP:ssä vallitsee liian löyhä tuomarilinja. Tähtienkään tekemisiä ei ole varaa katsoa – ei ainakaan liian pitkään – sormien välistä. Muussa tapauksessa koko rangaistussysteemiin pohja murenee ja saa surkuhupaisia piirteitä. Uskottavuus menetetään.

Lorenzo näkee, että yhden GP:n mittaisen kilpailukiellon kynnys on nykyään jo turhankin korkea varsinkin kuninkuusluokassa.

– Voisimme välttyä monelta pahalta, jos rangaistukset olisivat kovempia. Muistan itsekin ajaneeni aikoinaan ja Marquezin ikäisenä kamikaze-tyyliin silloisessa 250-kuutioisten luokassa. Tungin yltiöpäisen aggressiivisesti jokaiseen pieneenkin väliin, kuten Japanin GP:ssä, jossa päätin taistella hinnalla millä hyvänsä toisesta sijasta Dani Pedrosan ja Alex de Angelisin kanssa. Osuin molempiin ja kilpailun johto mätkäisi minulle siitä pannan seuraavaan kisaan. Otin opikseni ja en ole ollut siitä lähtien enää hullunlailla ajava kamikaze-kuljettaja, Lorenzo toteaa.

Katso myös

Mika Kalliolla myös siivet käytössään Sepangissa

MotoGP-luokan vuoden ensimmäiset talliyhdistys IRTA:n yhteistestit jyrähtävät käyntiin keskiviikkona Sepangin radalla Malesiassa. Testikuljettaja Mika Kallio …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *