Etusivu / MotoGP/MotoE / Lorenzo on palaamassa Yamahalle – MotoGP-pomot mukana kuviossa
Jorge Lorenzo. Kuva: Ducati Corse

Lorenzo on palaamassa Yamahalle – MotoGP-pomot mukana kuviossa

MotoGP-luokan kolminkertaisen maailmanmestarin Jorge Lorenzon, 31, ura ei jatku ensi kaudella Ducatilla. Se on selviö. Yhtä salettia on myös se, että haussa ollut paikka Suzukilla jäi haaveeksi. Todennäköistä, miltei varmaa on sen sijaan se, että Mallorcan mies palaa Yamahalle, jolla hän tittelinsä takoi.

Lorenzo uhkasi jäädä jo ilman pyörää ensi kaudeksi sen jälkeen, kun hänen espanjalaisen maanmiehensä Joan Mirin nousu MotoGP-luokkaan Suzukin puikoissa varmistui. Sopimus odottaa enää virallista julkistamista.

MotoGP-pomot puuttuivat välittömästi peliin: Lorenzolle pitää järjestyä töitä kaudeksi 2019.

Lorenzo on jo aloittanut neuvottelut sarjaa hallinnoivan Dornan tuella paluusta Yamahalle. Ei siis suinkaan tehdastalliin, jonka Valentino Rossi ja Maverick Vinales vielä seuraavat kaksi kautta miehittävät, vaan uuteen satelliittitiimiin.

Yamahan vielä vahvistusta odottavaan satelliittitiimin, jossa Lorenzo saisi rinnalleen Valentino Rossin suojatin Franco Morbidellin.

Morbidelli kilpailee tällä kaudella Hondalla ja Marc VDS-tiimissä. Belgialaistiimin tulevaisuus on yhä avoin kuninkuusluokassa, mutta jos taival jatkuu, niin Marc VDS olisi ensisijaisesti Morbidellin kantilta katsottuna luonteva vaihtoehto Yamahan uudeksi satelliittitiimiksi KTM:ään vaihtavan Tech3:n seuraajana.

Rossi päättää uransa MotoGP-luokassa näillä näkymin kauteen 2020. Sen jälkeen hän jatkaa ratamoottoripyöräilyn kirkkaimmissa parrasvaloissa Yamahan VR46-satelliittitiimin päällikkönä. Jo tässä vaiheessa voidaan pitää selviönä, että Morbidelli on tuon tiimin toinen kuljettaja, mikäli hän ei lunasta paikkaa tehdastallista.

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *