Etusivu / MotoGP/MotoE / ”Liian vaarallista, ehdottomasti ei!” F1-kuskin MotoGP-unelma sai täystyrmäyksen
Kuva: KTM/Gold and Goose

”Liian vaarallista, ehdottomasti ei!” F1-kuskin MotoGP-unelma sai täystyrmäyksen

Red Bull-tallin F1-kuljettaja Max Verstappen haikailee kokeilumielessä KTM:n MotoGP-luokan pyörän puikkoihin. Turhaan. Se toive ei tule toteutumaan, ei missään tapauksessa.

Siviilissä Harley Davidsonilla kurvaileva Verstappen kertoo esittäneensä toiveensa Red Bullille, jonka tykittämä vastaus musersi hollantilaisen unelman pirstaleiksi.

– He sanoivat, että ei mitään mahdollisuutta, ehdottomasti ei. Heidän mukaansa se on liian vaarallista. Se siitä, Verstappen kuittaa tiettävästi tiimipäällikkönsä Christian Hornerin antaman vastauksen nimeä mainitsematta.

Verstappen elätteli toiveitaan MotoGP-testistä KTM:n kanssa yhteisen pääsponsorin Red Bullin nojalla.

– Pyysin tiimiltäni tilaisuutta päästä kokeilemaan MotoGP-pyörää. Red Bull on sponsorina myös MotoGP:ssä ja haluaisin todellakin kokeilla pyörää Red Bull Ringillä, tai jossain muualla, Verstappen kertoo De Telegraafille.

Hondan Marc Marquezille ja Dani Pedrosalle tarjoutui maistiaiset Toro Rosson takavuosien F1-tykistä kesällä Red Bull Ringillä. Verstappen oli ajatellut, että hänellä saattaisi olla tilaisuus vastavuoroiseen testisessioon.

Red Bull ei ota kuitenkaan mitään riskejä. Se petaa F1-tulevaisuuttaan nimenomaan Verstappenin varaan sen jälkeen, kun hänen nykyinen tallikaverinsa Daniel Ricciardo vahvasti shokkisiirron Renaultille. Vestappen saa Pierre Gaslyn uudeksi tallikaverikseen Toro Rossolta. Gasly on jalostunut F1-mittoihin Red Bullin nuorten kuljettajien akatemiasta.

Railakasotteinen Verstappen ei ole tunnetusti F-ykkösten vaatimattomampia miehiä. Syyskuun lopulla 21 vuotta täyttänyt Verstappen julisti synttäreidensä aikoihin, että hänen tavoitteensa on saavuttaa neljä maailmanmestaruutta vuoteen 2027 mennessä.

Verstappenista ollaan montaa mieltä, mutta yhdessä asiassa hän on taatusti oikeassa. Verstappen lukeutuu niiden monien kollegoidensa joukkoon, jotka ovat julkisuudessa vaatineet sitä, että F1:n tulisi ottaa mallia MotoGP:stä – monessakin mielessä.

Max Verstappen. Kuva: Red Bull Racing

Katso myös

Mika Kalliolla myös siivet käytössään Sepangissa

MotoGP-luokan vuoden ensimmäiset talliyhdistys IRTA:n yhteistestit jyrähtävät käyntiin keskiviikkona Sepangin radalla Malesiassa. Testikuljettaja Mika Kallio …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *