Etusivu / MotoGP/MotoE / Lähde: Pedrosa tulee Kallion rinnalle KTM:n testikuljettajaksi
Dani Pedrosa. Kuva: Motogp.com

Lähde: Pedrosa tulee Kallion rinnalle KTM:n testikuljettajaksi

Dani Pedrosa ja Mika Kallio muodostavat kaudella 2019 KTM:n MotoGP-luokan testikuljettajakaksikon. Molempien sopimukset ovat käytännössä enää julkistamista vailla valmiit.

Kallio toipuu parhaillaan pahasta polvivammasta ja KTM odottaa tilanteen kehittymistä kokeneen suomalaisen osalta.

KTM on kuitenkin jo hyvissä ajoin vahvistanut, että se haluaa jatkaa hyvin toiminutta yhteistyötä Kallion kanssa. Kallio on puolestaan vakuuttanut, että hänen uransa jatkuu KTM:llä, jos ja kun polvi saadaan taas täyteen kuntoon.

Pedrosa päättää pitkän, jo kaudesta 2006 lähtien Hondalla kulkeneen MotoGP-luokan uransa tähän kauteen. Pedrosan paikalle Marc Marquezin tallikaveriksi tulee Ducatin tällä kaudella huimaan iskuun saanut Jorge Lorenzo.

KTM:n moottoriurheilutoimintaa johtava Pit Beirer kertoi vajaat kaksi viikkoa sitten, että he ovat tehneet tarjouksen Pedrosalle testikuljettajan töistä. KTM:n nykyisellä tiimipäälliköllä Mike Leitnerilla ja Pedrosalla on takanaan pitkä sekä menestyksekäs yhteinen taival Hondalla.

Arvostettu Motorsport.com-sivusto kertoi maanantaina alkuillasta, että Pedrosa tulee tosiaankin siirtymään KTM:n palvelukseen.

Honda olisi halunnut Pedrosan jatkavan palveluksessaan testikuljettajan roolissa, mutta se ei tule siis toteumaan.

Varikoilla vellookin Hondan osalta todella mielenkiintoinen huhu: Ducatin touhuihin suivaantunut Casey Stoner saattaa siirtyä keikkaluonteisena testikuljettajana Hondan leipiin.

MotoGP-luokassa kaksi maailmanmestaruutta saavuttanut Stoner päätti aktiiviuransa Hondalla kauden 2012 jälkeen ollessaan vain 27-vuotias. Stonerin suuriin saappaisiin astui kaudella 2013 Marquez, joka sivaltanut siitä lähtien kuninkuusluokassa jo neljä maailmanmestaruutta. Ja se viides on vahvasti tuloillaan tällä kaudella.

KTM:n molemmille testikuljettajilla on tarjolla kaudella 2019 näillä näkymin yksi villin kortin GP-kisa.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:
Casey Stoner suuttui Ducatille: ”En tullut tänne maskotiksi!”

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *