Etusivu / MotoGP/MotoE / KymiRingistä kauden 2019 ainoa uusi MotoGP-isäntä?
Kuva: Motogp.com

KymiRingistä kauden 2019 ainoa uusi MotoGP-isäntä?

Rakenteilla olevalla KymiRingin radalla on määrä ajaa MotoGP-sarjan Suomen MM-osakilpailu kaudella 2019. Mikäli KymiRingillä saadaan kaikki vaadittava ajoissa kuntoon, niin se tulee olemaan ensi vuonna ratamoottoripyöräilyn kruununjalokiven ainoa uusi kisaisäntä.

Indonesiaa on ehditty pitää jo pitempään Suomeakin varmempana kisaisäntänä kaudeksi 2019. Ei pidetä kuitenkaan enää, sillä Indonesian suunnalta kuuluu tältä osin vuorostaan kummia.

MotoGP rantautuu tulevina vuosina varmuudella valtaisalle markkina-alueelle Indonesiaan, mutta mille radalle?

Sen luultiin olevan Etelä-Sumatralle valmistuva Palembang, mutta nyt Indonesiassa vaakakuppi onkin yllättäen kääntynyt valtiovallan taholta jo olemassa olevan Sentulin radan puoleen. Sentul Circuit’ia on aikomus päivittää valtion rahalla GP-kuntoon, jolloin siellä kisattaisiin aikaisintaan vuonna 2020.

Indonesiassa on into päällä ja radoista nyt jopa runsauden pulaa. Sentul ja Palembang ovat näet saamassa rinnalleen myös suunnitteilla olevan Lombokin radan. Lombok on tarkoitus toteuttaa yksityisellä rahoituksella.

MotoGP-sarjassa ajetaan tällä kaudella 19 osakilpailua, eli enemmän kuin koskaan sen historiassa. Ensi ja sitä seuraavan vuoden ehdottomana maksimina pidetään 20 GP:n kattausta.

Kauden 2019 MotoGP-kalenteri julkistetaan alkusyksystä. Tämä kauden alustava kalenteri esiteltiin 13. syyskuuta.

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *