Etusivu / MotoGP/MotoE / KymiRingin kisa kaudella 2019? MotoGP-pomojen viesti tiimeille: ”Enemmän kuin todennäköistä”
Kuva: Motogp.com

KymiRingin kisa kaudella 2019? MotoGP-pomojen viesti tiimeille: ”Enemmän kuin todennäköistä”

Hyvältä, todella näyttää. MotoGP-sarjaa hallinnoiva Dorna lähtee siitä, että rakenteilla olevalla KymiRingin radalla kilpaillaan kaudella 2019. MotoGP-pomot ovat antaneet siitä vahvan vinkin sarjan tiimeille.

GPuutisten saamien tietojen mukaan Dorna on evästänyt tiimejä viimeisimmässä yhteisessä kokouksessaan KymiRingin kauden 2019 kisan osalta näillä sanoin: ”Enemmän kuin todennäköistä”.

Dorna on alustanut valmistajia ja tiimejä ensisijaisesti sillä, että kisojen määrä nousee nykyisestä 19:stä 20:een ensi kaudella.

Tämä merkitsee samalla myös kustannusten kohoamista tiimeille, jotka haluavat mahdollisimman pian tiedon kauden 2019 kisakalenterista pystyäkseen valmistautumaan tulevaan jo hyvissä ajoin.

MotoGP-kalenteri julkistettaneen tuttuun tapaan alkusyksystä. Viime vuonna se tehtiin 13. syyskuuta. Jos ja kun KymiRing ottaa paikkansa ensi vuoden kalanterista, niin Suomen GP tulee ajoittumaan elo-syyskuun vaihteen tienoille.

Dorna, valmistajat ja tiimit ovat jo ehtineet alustavasti sopia ainakin MotoGP-luokan osalta sen, että 20 kisan mukanaan tuomien kulujen lisäys kompensoidaan vähentämällä talvitestien määrää. Käytännössä se merkitsee sitä, että ensi vuonna talvikaudella ajettaisiin enää kaksi virallista yhteistestijaksoa aiempien kolmen sijaan.

Harkinnassa on tiettävästi ollut myös se, että kisaviikonvaihteina ajettaisiin lyhyempiä harjoitussessioita kulujen kurissa pitämiseksi.

Siihen tiimit eivät ole kuitenkaan suostumassa yksinkertaisesti siitä syystä, että kuljettajat eivät halua missään tapauksessa tinkiä GP-viikonvaihteiden harjoitusmääristä hakiessaan pyöriinsä säätöjä ja kokeillessaan eri rengasvaihtoehtoja.

KymiRingille on siis luvassa tältäkin osin MotoGP-makeaa mahan täydeltä.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:
KymiRingin kisalle ”vahvistus” Marquezin suusta?

KymiRingistä kauden 2019 ainoa uusi MotoGP-isäntä?

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *