Etusivu / MotoGP/MotoE / KymiRingin kauden 2019 kisa on jo otettu huomioon – MotoGP-luokka ajaa enää kaksi testijaksoa ensi talvena
KymiRing. Kuva: Arkkitehdit Sankari Oy

KymiRingin kauden 2019 kisa on jo otettu huomioon – MotoGP-luokka ajaa enää kaksi testijaksoa ensi talvena

MotoGP-sarjaa hallinnoiva Dorna lähtee suunnitelmissaan siitä, että rakenteilla olevalla KymiRingin radalla kaikki olisi valmista ensi vuoden loppukesästä ajettavaan Suomen GP:hen.

Dorna on jo päättänyt, että MotoGP-luokka ajaa ensi talvena aiempien kolmen virallisen jakson sijaan enää kaksi yhteistestiä silmälläpitäen sitä, että Suomen mukaantulo kasvattaa kauden 2019 MM-osakilpailumäärän nykyisestä 19:stä 20:een.

Viime talvena kuninkuusluokan talvitestit ajettiin Malesiassa, Thaimaassa ja Qatarissa. Testipäiviä oli yhteensä yhdeksän.

Nyt, osakilpailujen määrän toivon mukaan kasvaessa, myös kustannuksia kompensoidaan ajamalla enää kuusi testipäivää ennen kauden avauskisaa.

Näistä testeistä ensimmäinen ajetaan 6.-8. helmikuuta Malesian Sepangissa, eli viikon verran aiempaa myöhemmin.

Toinen testijakso sijoittuu tuttuun tapaan Losailin aavikkoradalle Qatariin, joka isännöi myös perinteisesti kauden ensimmäistä GP:tä. Qatarin testijakson päivämääriä ei ole vielä vahvistettu.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:

KymiRingin kisa kaudella 2019? MotoGP-pomojen viesti tiimeille: ”Enemmän kuin todennäköistä”

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *